Architects Talk

ARCHITECTS TALK

ARCHITECTS TALK @ έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2022
Curated by the Design Ambassador
Content by ARCHISEARCH.gr

Το επιτυχημένο συνέδριο για το σύγχρονο design και την αρχιτεκτονική πραγματοποιείται στην έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ σε συνεργασία με το Archisearch.gr, την Design Ambassador και το Βασίλη Μπαρτζώκα. Επιπλέον, το συνέδριο προσελκύει χιλιάδες αρχιτέκτονες/αρχιτεκτονικά γραφεία από όλη την Ελλάδα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/10 | Emerging realities // WHAT’S HAPPENING OUT THERE?

Curated by the Design Ambassador.
Content by ARCHISEARCH.gr

Στην post covid εποχή, το πρόσταγμα της βιωσιμότητας μονοπωλεί το ενδιαφέρον της πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας. Επιπλέον οι γεωπολιτικές αλλαγές με επίκεντρο το ευρωπαϊκό έδαφος φέρνουν στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ασφάλεια και την κοινή μας παγκόσμια συμπόρευση, ενώ ταυτόχρονα ο κόσμος δεν έχει περάσει ξανά στην ανοσολογική του περίοδο. Μάλιστα, σε ένα τοπίο με νέες, αναδυόμενες πραγματικότητες, το event “Emerging realities” επιχειρεί να εξερευνήσει τις αλλαγές που αποτυπώνονται στο αρχιτεκτονικό έργο, πάντα σε σχέση με τον άνθρωπο, την κοινωνία και τις «αόρατες» παραμέτρους που το επηρεάζουν.

12:00-12:35
Sustainability

Οι σύγχρονες ερμηνείες της βιωσιμότητας, η σημασία της φετινής βράβευσης του Francis Kere στα βραβεία Pritzker, η «παλιά» τάση του upcycling και η μετατροπή της στην σύγχρονη έννοια της κυκλικής οικονομίας, οι πιστοποιήσεις κτιρίων και ο τρόπος που οι άνθρωποι υποδέχονται και βιώνουν την αλλαγή, αποτελούν το αντικείμενο αυτού του πάνελ.

-Mαρία Καλτσά ARC NEST
-Παναγιώτης Παλιούρας DCARBON
-Θωμάς Δοξιάδης doxiadisplus
-Sandra Baer – DIMAND

12:40-13:15
The Future of Work – Powered by PRODEXPO

Το distant working ήρθε για να μείνει, με τα γραφεία να προτάσσουν την υγεία και την ευεξία, την κοινωνικοποίηση, τη συνεργασία και την καινοτομία. Οι χώροι τους παραπέμπουν περισσότερο σε αυτούς του ξενοδοχείου και του εστιατορίου, του αμφιθέατρου και των κήπων. Επιπρόσθετα, η κατοικία επανασχεδιάζεται για να φιλοξενήσει ένα άλλο γραφείο.

-Ρένα Σακελλαρίδου – RS SPARCH
-Μιχάλης Μαυρολέων – A&M ARCHITECTS
-Δημήτρης Κουτσόπουλος – CEO DELLOITTE
-Xρήστος Μισαηλίδης – IWG – BLUEGROUND

13:20-13:55
Leisure Architecture & Resorts Panel A

Boutique ξενοδοχεία, resorts και βέβαια βίλες – ή οποιαδήποτε πολυτελής εξοχική κατοικία άνω των 60 τμ. με αρχιτεκτονική υπογραφή και το στοιχείο του νερού. Μάλιστα τα Bleisure, slow living, experience over location είναι μερικές από τις νέες τάσεις που υποστηρίζονται μέσω της αρχιτεκτονικής.

-Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος – KLAB -Γιώργος Τσολάκης – TSOLAKIS ARCHITECTS
-Τάσος Γεωργαντζής – URBAN SOUL PROJECT
-Κωνσταντίνος ή Δημήτρης Καραμπατάκης K-STUDIO
-Ρήγας Ποτηρόπουλος – POTIROPOULOS+PARTNERS

Moderator: Γιάννης Τσάκαλος

14:00-14:35
Leisure Architecture & Resorts Panel B

Μπουτίκ ξενοδοχεία,resorts και βέβαια βίλες – ή οποιαδήποτε πολυτελής εξοχική κατοικία άνω των 60 τμ. με αρχιτεκτονική υπογραφή και το στοιχείο του νερού. Bleisure, slow living, experience over location είναι μερικές από τις νέες τάσεις που υποστηρίζονται μέσω της αρχιτεκτονικής.

-Ρία Βογιατζή – ELASTIC ARCHITECTS
-Μαριαλένα Τσόλκα, TSOLKA ARCHITECTS
-Ασπασία Τάκα – TAKA AND PARTNERS
-Σωτήρης Τσέργας – BLOCK 722
-Σωτήρης Ανυφαντής – A2 ARCHITECTS

14:40-15:15
Το σύγχρονο πρόσωπο των επενδύσεων

Σε αυτό το πάνελ μαθαίνουμε σε ποιο στάδιο βρίσκονται φιλόδοξα έργα όπως το Ελληνικό, ο Πύργος Πειραιά, το νέο ΗILTON, η ανάπλαση του λιμανιού στην Θεσσαλονίκη… Επιπλέον εντοπίζουμε τις αλλαγές προτεραιοτήτων που επέφερε η πανδημία. Συζητάμε για τα νέα μονοπάτια που ακολουθεί ο τουρισμός και σκιαγραφούμε το προφίλ της νέας πολυτέλειας. Επιπρόσθετα γνωρίζουμε περισσότερα για τους digital nomads και τους τρόπους που μπορούν να αλλάξουν το lifestyle και την οικονομία της Ελλάδας.

– Ηλίας Παπαγεωργίου – PILA STUDIO
– Μαργαρίτα Βεντουράκη – BETAPLAN
– Μαρία Δέδα – DEDA ARCHITECTS
– Ιάσων Τσάκωνας – OLIAROS

15:20-15:55
To Eλληνικό Καλοκαίρι & Βιώσιμα μοντέλα ανάπτυξης.

Το ελληνικό καλοκαίρι. Μια συζήτηση που μόλις ξεκίνησε, έχοντας ωστόσο ιδιαίτερη ένταση, έρχεται στο architects talk. Η Design Ambassador και το archisearch.gr επιλέγουν να συμβάλλουν σε αυτή, προσκαλώντας γραφεία και αρχιτέκτονες που ζουν και οι ίδιοι στα ελληνικά νησιά έστω και για μικρές περιόδους, αποτελώντας μέρος της τοπικής κοινωνίας. Πώς αναπτύσσεται ο τουρισμός, με την μάτια των insiders.

Τέλος, πώς η κατακόρυφη αύξηση του τουριστικού ρεύματος απειλεί και τον θερινό βίο, ως στοιχείο της ελληνικής κουλτούρας. Ποιο είναι το ιδανικό μοντέλο ανάπτυξης;

-Γιώργος Σπυρίδωνος RE-ACT Architects
-Γιάννης Δουριδας R.C.TECH
-Αude Mazelin – Myconos Architects
-Αριστείδης Ντάλας AD ARCHITECTS
-Θεόφιλος Κυρατσούλης – MINDHAUS

16:00-16:35 Materiality

SUSTAINABILITY CEO’S TALKS

-Συζήτηση με τον CEO της VITEX Αρμόδιος Γιαννίδη
-Συζήτηση με την CEO της IKTINOS Τζούλη Χάϊδα
-Συζήτηση με τον CEO της KEBE Άγι Κοθάλη

16:40-17:15
Νέα μοντέλα ζωής – Panel A

Έρευνα, συμπεράσματα και παραδείγματα για τα νέα μοντέλα διαβίωσης. Η ζωή στο επίπεδο του σπιτιού, της γειτονιάς και της πόλης.

– Tηλέμαχος Ανδριανόπουλος TENSE ARCHITECTURE NETWORK
– Μάρα Παπαβασιλείου / MICROMEGA ARCHITECTS
– Aλέξης Βικέλας / VIKELAS ARCHITECTS
– Τσαμπίκος Πετράς – PETRAS ARCHITECTURE
– Ειρήνη Γιωτοπούλου – DNE ARCHITECTS

17:20-17:55
Νέα μοντέλα ζωής Panel B

Εξετάζουμε τη βιωσιμότητα μέσα από απρόσμενες παραμέτρους. Ανακαλύπτουμε τρόπους για να μεταμορφώσουμε τo υπάρχον και να κάνουμε τους ανθρώπους να το νιώσουν δικό τους. Eισάγουμε τις νέες ιδέες που θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές της βιωμένης καινοτομίας.

-Γιώργος Μπάτζιος – GEORGES BATZIOS ARCHITECTS
-Κωνσταντίνος Πανταζής – POINT SUPREME
-Σοφία Κριμίζη – KSESTUDIO
-Μαρία Παπαφίγγου – OOAK ARCHITECTS
-Στέλλα Πιερή – PIERIS ARCHITECTS

Επιμελεια

Εγγραφεiτε στο Newsletter