• Opening Times: Fri - Sun 10.00 - 19.00
14-16 Οκτωβρίου 2022, Metropolitan Expo, Αθήνα

ARCHITECTS TALK by ARCHISEARCH.GR

Στο πλαίσιο της Έκθεσης Οικοδομή, πραγματοποιείται το εvent “ Emerging realities”, και σημαντικοί αρχιτέκτονες θα βρεθούν στη σκηνή.

ARCHITECTS TALK

ARCHITECTS TALK @ έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2022
Curated by the Design Ambassador
Content by ARCHISEARCH.gr

Το επιτυχημένο συνέδριο για το σύγχρονο design και την αρχιτεκτονική πραγματοποιείται στην έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ σε συνεργασία με το Archisearch.gr, την Design Ambassador και το Βασίλη Μπαρτζώκα.

Το συνέδριο προσελκύει χιλιάδες αρχιτέκτονες/αρχιτεκτονικά γραφεία από όλη την Ελλάδα.

Στην post covid εποχή, το πρόσταγμα της βιωσιμότητας μονοπωλεί το ενδιαφέρον της πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας. Γεωπολιτικές αλλαγές με επίκεντρο το ευρωπαϊκό έδαφος φέρνουν στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ασφάλεια και την κοινή μας παγκόσμια συμπόρευση, ενώ ταυτόχρονα ο κόσμος δεν έχει περάσει ξανά στην ανοσολογική του περίοδο. Τα θέματα συμπερίληψης, πάντα επίκαιρα, εστιάζονται πλέον στο γένος με μία έννοια διευρυμένη, ενώ σιγά σιγά αγγίζουν και την περιοχή του silver age. Την ίδια στιγμή, οι ίδιοι οι άνθρωποι επιζητούν την εξωστρέφεια, την εξέλιξη, το ταξίδι, τη διασκέδαση, τη συναισθηματική αποφόρτιση – την απενοχοποίηση.

Πορευόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση;

Οι προκλήσεις και οι δυσκολίες ήταν πάντα τα καύσιμα της εξερεύνησης. Η εξερεύνηση ήταν πάντα η μητέρα της εφευρετικότητας και της δημιουργίας. Η εφευρετικότητα και η δημιουργία προσθέτουν το θετικό πρόσημο στην κίνηση του πολιτισμού μας.

Σε ένα τοπίο με νέες, αναδυόμενες πραγματικότητες, το event “Emerging realities” επιχειρεί να εξερευνήσει τις αλλαγές που αποτυπώνονται στο αρχιτεκτονικό έργο, πάντα σε σχέση με τον άνθρωπο, την κοινωνία και τις «αόρατες» παραμέτρους που το επηρεάζουν.

To ARCHITECTS TALK διοργανώνεται στο πλαίσιο της έκθεσης ΟΙΚΟΔΟΜΗ σε σχεδιασμό παραγωγής Καλλιτεχνική Διεύθυνση που έχει κάνει ο Βασίλης Μπαρτζώκας και η Design Ambassador και επιμέλεια περιεχόμενου απο το ARCHISEARCH.gr και φιλοξενεί αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, θεωρητικούς, επιχειρηματίες και εκπροσώπους του δημόσιου βίου προκειμένου να συζητήσουν τις μεγάλες αλλαγές της νέας εποχής, στην οποία θα ευδοκιμήσει η αρχιτεκτονική και ο σχεδιασμός.

12:00-12:35 | Πάνελ 1: Sustainability

Οι σύγχρονες ερμηνείες της βιωσιμότητας, η σημασία της φετινής βράβευσης του Francis Kere στα βραβεία Pritzker, η «παλιά» τάση του upcycling και η μετατροπή της στην σύγχρονη έννοια της κυκλικής οικονομίας, οι πιστοποιήσεις κτιρίων και ο τρόπος που οι άνθρωποι υποδέχονται και βιώνουν την αλλαγή, αποτελούν το αντικείμενο αυτού του πάνελ.

12:40-13:15 | Πάνελ 2: Future cities

Αστική πολυκατοικία, ανακαίνιση και νέα δημιουργία. Microliving. Νέο προφίλ στις γειτονιές, gentrification, κάτοικοι και συνέπειες. Ο αρχιτεκτονικός πολιτισμός, διεθνώς, αποκτά νέες αξίες. Τι συμβαίνει στην Ελλάδα;

13:20-13:55 | Πάνελ 3: Office

Το distant working ήρθε για να μείνει, με τα γραφεία να προτάσσουν την υγεία και την ευεξία, την κοινωνικοποίηση, τη συνεργασία και την καινοτομία. Οι χώροι τους παραπέμπουν περισσότερο σε αυτούς του ξενοδοχείου και του εστιατορίου, του αμφιθέατρου και των κήπων. Παράλληλα, η κατοικία επανασχεδιάζεται για να φιλοξενήσει ένα άλλο γραφείο.

14:00-14:35 | Πάνελ 4: Leisure

Air bnb, μπουτίκ ξενοδοχεία,resorts και βέβαια βίλες – ή οποιαδήποτε πολυτελής εξοχική κατοικία άνω των 60 τμ. με αρχιτεκτονική υπογραφή και το στοιχείο του νερού. Bleisure, slow living, experience over location είναι μερικές από τις νέες τάσεις που υποστηρίζονται μέσω της αρχιτεκτονικής.

14:40-15:15 | Πανελ 5: Leisure

Air bnb, μπουτίκ ξενοδοχεία,resorts και βέβαια βίλες – ή οποιαδήποτε πολυτελής εξοχική κατοικία άνω των 60 τμ. με αρχιτεκτονική υπογραφή και το στοιχείο του νερού. Bleisure, slow living, experience over location είναι μερικές από τις νέες τάσεις που υποστηρίζονται μέσω της αρχιτεκτονικής.

15:20-15:55 | Πανελ 6: Το σύγχρονο πρόσωπο των επενδύσεων
Σε αυτό το πάνελ μαθαίνουμε σε ποιο στάδιο βρίσκονται φιλόδοξα έργα όπως το Ελληνικό και ο Πύργος Πειραιά. Εντοπίζουμε τις αλλαγές προτεραιοτήτων που επέφερε η πανδημία. Συζητάμε για τα νέα μονοπάτια που ακολουθεί ο τουρισμός και σκιαγραφούμε το προφίλ της νέας πολυτέλειας. Γνωρίζουμε περισσότερα για τους digital nomads και τους τρόπους που μπορούν να αλλάξουν το lifestyle και την οικονομία της Ελλάδας.

16:00-16:35 | Πάνελ 7: Τα έργα που ξεχώρισαν για το 2019- 2021

Παρουσιάζουμε case studies και συζητάμε με τους πρωταγωνιστές κάποιων από τα σημαντικότερα έργα τα οποία ξεχώρισαν μέσα στην διετία της πανδημίας.

Επιμέλεια

https://buildexpogreece.com/wp-content/uploads/2019/07/archi-desa-439x162.png