EXPO NEWS

Ο κύριος Μάνος Στεφανογιάννης – Διευθυντής Πωλήσεων της FINOMIX, στο πλαίσιο της έκθεσης ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2024, παραχώρησε τη παρακάτω συνέντευξη.

Το 2023 έκλεισε με ιδιαίτερα θετικό πρόσημο για τη FINOMIX, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της σύγχρονης κατασκευής από το 1985 ως ΦΙΝΟΜΠΕΤΟΝ, τονίζει ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας Μάνος Στεφανογιάννης μιλώντας στο ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO Newsletter.   Ο ίδιος αναφέρεται στα νέα προϊόντα που θα παρουσιάσει η FINOMIX στην έκθεση τον Οκτώβριο και χαρακτηρίζει τη συμμετοχή της εταιρείας στην έκθεση ως βήμα που θα συμβάλει στην εξωστρέφεια.

Πείτε μας λίγα λόγια για τη Finomix. Ποια είναι η ιστορία και η δραστηριότητά σας και ποια είναι τα χαρακτηριστικά σας ως εταιρεία;

Η σειρά έτοιμων κονιαμάτων FINOMIX δημιουργήθηκε το 2008 από τη ΦΙΝΟΜΠΕΤΟΝ Α.Ε. η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της σύγχρονης κατασκευής από το 1985. Η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, υψηλών προδιαγραφών, φιλικών προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, καθώς και η παροχή αξιόπιστων και ολοκληρωμένων λύσεων στον χώρο των δομικών υλικών, αποτελούν πρωταρχικό στόχο της εταιρίας.

Τα προϊόντα FINOMIX παράγονται στα Χανιά της Κρήτης, σε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο εργοστάσιο με δύο ανεξάρτητες γραμμές παραγωγής, δυναμικότητας άνω των 1.000 τόνων ημερησίως. Διατίθενται στην ελληνική αγορά και το εξωτερικό μέσω των κέντρων διανομής της εταιρίας και ενός πυκνού δικτύου συνεργατών και σημείων πώλησης.

 

Πως κινήθηκε η αγορά σας το 2023 και ποιες οι εκτιμήσεις σας για το 2024;

Το 2023 αποτέλεσε μία ακόμα χρονιά η οποία έκλεισε με ιδιαίτερα θετικό πρόσημο για τη FINOMIX, με σημαντική αύξηση τζίρου αλλά και ενεργού πελατολογίου. Όπως αναφέρει και το moto της εταιρίας, τα προϊόντα της FINOMIX «οικοδομούν σχέσεις εμπιστοσύνης», κάτι το οποίο διαπιστώνουμε σε καθημερινή βάση από τα σχόλια τόσο των εμπορικών συνεργατών μας, όσο και των τελικών εφαρμοστών των υλικών. Χτίζουμε καθημερινά πάνω σε αυτή τη σχέση και φροντίζουμε να μη μένουμε στάσιμοι, κάτι το οποίο μας δίνει τη σιγουριά ότι και το 2024 η FINOMIX θα παραμείνει στην τροχιά της σταθερής ανάπτυξης που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια.

 

Ποιες καινοτομίες ή νέα προϊόντα θα παρουσιάσετε στην έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2024 που θεωρείτε ότι θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών;

H εταιρία μας διαθέτει μία ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων, η οποία μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της σύγχρονης οικοδομής. Στην έκθεση ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στα πιστοποιημένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης FINOCLIMA, αλλά και σε άλλες ολοκληρωμένες προτάσεις συστημάτων της εταιρίας μας. Εξίσου σημαντικό για εμάς είναι η ενημέρωση των επαγγελματιών για προϊόντα και λύσεις της FINOMIX, με τα οποία πιθανότατα δεν είναι ακόμα ιδιαίτερα εξοικειωμένοι.

 

Η έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2023, άφησε στην αγορά άκρως θετικό αποτύπωμα. Ποια είναι η δική σας γνώμη σας;

Τα προηγούμενα 2 χρόνια παραβρεθήκαμε στην έκθεση σαν επισκέπτες. Σίγουρα η ΟΙΚΟΔΟΜΗ αποτελεί βασικό σημείο συγκέντρωσης για τον κλάδο μας, κάτι το οποίο φαίνεται τόσο από τη μαζική συμμετοχή των εταιριών-εκθετών, όσο και από τη γενικότερη παρουσία επαγγελματιών του χώρου. Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε φέτος, καθώς θεωρούμε ότι η FINOMIX δεν μπορεί να είναι απούσα από το σημαντικότερο «ραντεβού» του χώρου στην Ελλάδα.

 

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για τη συμμετοχή σας στην φετινή έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ;

Για τη FINOMIX η φετινή συμμετοχή στην έκθεση αποτελεί ένα ακόμα βήμα που θα συμβάλλει στην εξωστρέφεια της εταιρίας. Ανυπομονούμε να βρεθούμε δίπλα στους επαγγελματίες του κλάδου, να συνομιλήσουμε μαζί τους και να ανταλλάξουμε απόψεις. Μία τέτοια συγκέντρωση αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για εμάς όχι μόνο για να αναδείξουμε την εταιρία μας, αλλά και για να αφουγκραστούμε την αγορά και τις ανάγκες της, να ενημερωθούμε για νέες εξελίξεις και τελικά να γίνουμε κι εμείς καλύτεροι την επόμενη μέρα.

 

Πώς θα συμβάλει η έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ στην προώθηση της εταιρικής σας εικόνας και την επέκταση του δικτύου σας;

Η FINOMIX συμπληρώνει φέτος 16 χρόνια παρουσίας στον χώρο, στη διάρκεια των οποίων έχει καταφέρει να εδραιωθεί σαν μία ποιοτική και αξιόπιστη εταιρία, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Εχθρός του καλού βέβαια είναι πάντοτε το καλύτερο, συνεπώς στοχεύουμε στην περαιτέρω ενίσχυση του brand name της FINOMIX, στην πλήρη ανάδειξη των ολοκληρωμένων λύσεων που προσφέρει η εταιρία μας και κατ’ επέκταση στην ανάπτυξη νέων, δυνατών συνεργασιών.

δειτε επισης