EXPO NEWS

Δυναμικό παρών της Vitex στην έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ! Έμφαση στο σύστημα vitex therm

Εξαιρετική ευκαιρία να ενημερωθεί ο τεχνικός κόσμος για τις νέες προτάσεις και λύσεις των εταιρειών και να συζητηθούν όλα τα σημαντικά ζητήματα του κλάδου, αποτελεί η έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ, τονίζει ο Technical Sales Manager της Vitex Γιάννης Πέτρου, μιλώντας στο ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO Newsletter. Ο ίδιος σημειώνει ότι η Vitex θα δώσει το παρών στην έκθεση, επικεντρωνόμενη στο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης Vitex Therm για το οποίο πρόσφατα εγκαινιάστηκε νέα μονάδα παραγωγής έτοιμων σοβάδων.

O κ. Πέτρου αναφέρεται στην εξαιρετικά καλή χρονιά που είχε η εταιρεία το 2021 με αύξηση πωλήσεων της τάξης του 17% και με σχεδόν διπλασιασμό των πωλήσεων στη δραστηριότητα της εξωτερικής θερμομόνωσης. Επίσης ο κ. Πέτρου αναφέρεται στη νέα μεγάλη επένδυση στον Ασπρόπυργο, στις προοπτικές της φετινής χρονιάς καθώς και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαφοροποιούν την Vitex στην αγορά.

Η έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συγκυρία για την αγορά και τον κλάδο. Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα κυριότερα μηνύματα ενόψει της έκθεσης και πως εκτιμάτε ότι μπορεί να βοηθήσει τους επαγγελματίες της οικοδομής;

Η δυναμική επιστροφή της έκθεσης ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ  θα μας βρει  παρόντες  με στόχο να ενημερώσουμε αλλά κυρίως  να μοιραστούμε με τους συνεργάτες μας τις προτάσεις μας και την αισιοδοξία μας για το μέλλον της αγοράς του κατασκευαστικού κλάδου.. Η παρουσία μας στην έκθεση (HALL 1 – Ε2) θα επικεντρωθεί στο Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης VitexTherm, για το οποίο πρόσφατα εγκαινιάσαμε τη νέα μονάδα παραγωγής έτοιμων σοβάδων.

Μετά από ένα  μεγάλο διάστημα χωρίς τη δυνατότητα τεχνικών εκθέσεων και σεμιναρίων με φυσική παρουσία, η έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να ενημερωθεί ο τεχνικός κόσμος για τις νέες προτάσεις και λύσεις των εταιρειών και να συζητηθούν όλα τα σημαντικά ζητήματα του κλάδου, όπως τα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης, τα θέματα τεχνικών εφαρμογών, οι αλλαγές στη νομοθεσία, το αυξημένο κόστος παραγωγής, κα.

Τα μηνύματα από τον κατασκευαστικό κλάδο είναι ποικίλα. Η αγορά κινείται αφενός σε αυξητικούς ρυθμούς λόγω των επενδύσεων, της αύξησης των οικοδομικών αδειών και των προγραμμάτων ενεργειακής αναβάθμισης που είναι σε εξέλιξη, αφετέρου οι ανατιμήσεις των πρώτων υλών, λόγω του ενεργειακού κόστους και των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας,  συμπιέζουν τα οικονομικά περιθώρια των εταιρειών.

Με ποιες προϊοντικές προτάσεις θα προσέλθει στην έκθεση η Vitex; Ποια είναι τα κυριότερα προϊόντα που θέλετε να παρουσιάσετε στους επισκέπτες επαγγελματίες της έκθεσης;

Η Vitex παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια καινοτόμα προϊόντα που δίνουν τις πλέον σύγχρονες λύσεις στον κατασκευαστικό κλάδο. Η ενεργειακή κρίση φέρνει στο προσκήνιο υλικά και λύσεις που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας. Παράλληλα η πανδημία μας έδειξε πως το σπίτι μας γίνεται ο πλανήτης μας. Εκεί ζούμε, εργαζόμαστε, διασκεδάζουμε, δημιουργούμε και συνεπώς πρέπει να απολαμβάνουμε ένα περιβάλλον ευχάριστο, αναβαθμισμένο, με την καλύτερη ποιότητα εσωτερικού αέρα και με θερμική άνεση.

Η λύση της Vitex στις παραπάνω ανάγκες έρχεται μέσα από το χρώμα και την εξωτερική Θερμομόνωση. Συγκεκριμένα το πλαστικό Χρώμα Vitex Care είναι το πρώτο βιώσιμο χρώμα της Ελληνικής αγοράς που προσφέρει τη μέγιστη προστασία στις επιφάνειες, στον Άνθρωπο και το Περιβάλλον με γνώμονα το ευ ζην. Επίσης, η Vitex διαθέτει το ολοκληρωμένο και πιστοποιημένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης VitexTherm, που αποτελεί την ιδανική λύση για κάθε κατασκευή.  Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματα των συστημάτων μας, ενώ θα δουν και φυσικά δείγματα των υλικών μας. Οι Μηχανικοί του τμήματος Έργων της Vitex θα επανδρώσουν το περίπτερο μας, για να απαντήσουν σε κάθε απορία και να προσφέρουν λύσεις στους επισκέπτες.

Πως πήγε το 2021 για την εταιρεία σας και για τον κλάδο των χρωμάτων και των μονωτικών εν γένει; Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για το 2022 μέχρι στιγμής;

Η Vitex έχει μια πολύ δυναμική πορεία τα τελευταία χρόνια. Ειδικά το 2021 είχαμε αύξηση πωλήσεων 17%, με κύκλο πωλήσεων €55,7 εκατ. Η δραστηριότητα της εξωτερικής θερμομόνωσης VitexTherm διπλασίασε σχεδόν τις πωλήσεις της. Ένας βασικός λόγος είναι η λειτουργεία του logistic center συνολικής επιφάνειας 3.150 m², για την αποθήκευση και διακίνηση των προϊόντων εξωτερικής θερμομόνωσης. Φέτος αν και η χρονιά ξεκίνησε με ιδιαίτερα θετικούς οιωνούς, ο πόλεμος και η ενεργειακή κρίση συμπιέζουν τις επιδόσεις στον κλάδο του χρώματος. Η θερμοπρόσοψη αντιθέτως, διατηρεί τη δυναμική της και παρουσιάζει αυξητική τάση και το 2022. Μάλιστα για εμάς η φετινή χρονιά αποτελεί έτος-σταθμό με τη λειτουργία του νέου εργοστασίου έτοιμων σοβάδων, το οποίο βρίσκεται στη θέση Αγ. Παρασκευή Ασπροπύργου και αποτελεί μία επένδυση άνω των €5εκ. Η επένδυση ολοκληρώθηκε σε 2 έτη και πενταπλασίασε την παραγωγική δυνατότητά μας φτάνοντας τους 33 τόνους ανά βάρδια, κάτι που μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούμε ακόμα περισσότερο.

Μιλήστε μας για το τι διαφοροποιεί την Vitex και ποια είναι τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα στην αγορά;

Aυτό που διαφοροποιεί την Vitex είναι ο στρατηγικός της προσανατολισμός βάσει του οποίου δεσμευόμαστε να παρέχουμε το ανταγωνιστικότερο και πληρέστερο ολιστικό offering προϊόντων και υπηρεσιών στοχεύοντας στην μακροπρόθεσμη συνεργασία και στην πρότυπη επιχειρηματικότητα. Επίσης επενδύουμε στην αριστεία προσελκύοντας και αναπτύσσοντας τους καλύτερους επαγγελματίες της αγοράς. Σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό είναι άξια αναφοράς η διάκρισή μας ως BEST WORKPLACE για τα έτη 2020-2022 ανάμεσα στις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Τέλος, η άριστη εξυπηρέτηση του τεχνικού κόσμου έρχεται μέσα από την μεγάλη ομάδα εξειδικευμένων μηχανικών του τμήματος έργων με σημαντική εμπειρία που υποστηρίζει την μελέτη και την κατασκευή έργων πανελλαδικά.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Συστήματος Εξωτερικής Θερμομόνωσης VitexTherm και γιατί κάποιος να το επιλέξει;

Το VitexTherm είναι ένα σύγχρονο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης, προσαρμοσμένο στις ελληνικές συνθήκες και αποτελεί κορυφαία επιλογή για ποιοτικό αποτέλεσμα και ανθεκτικότητα της κατασκευής μιας και έχει σχεδιαστεί με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και πιστοποιήσεις για παλαιές η νέες κατασκευές. Προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα για το κτήριο. Εξασφαλίζει άνετες συνθήκες διαβίωσης, ανεξάρτητα των κλιματολογικών συνθηκών, καθώς και μείωση έως και 70% της καταναλισκόμενης ενέργειας για θέρμανση και ψύξη. Μέσα από την άριστη ποιότητα των υλικών επιτυγχάνεται η αποφυγή ρηγματώσεων στο εξωτερικό επίχρισμα, ανανεώνοντας πλήρως την όψη του κτηρίου.

Το σύστημά μας ξεχωρίζει από την εξαιρετική σχέση τιμής και ποιότητας, την πλήρη γκάμα που ικανοποίει κάθε ειδική διαμόρφωση. Η εταιρεία μας έχει αναπτύξει ειδικές αποχρώσεις υψηλής ανθεκτικότητας προκειμένου να προσφέρουν ενισχυμένη αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία και τις ακραίες καιρικές συνθήκες διατηρώντας αναλλοίωτες τις όψεις των κτηρίων που εφαρμόζονται τα επιχρίσματα Granikot. Επιπλέον, μέσω του καταρτισμένου τμήματος έργων, εκδίδουμε σε συνεργασία με τα πιστοποιημένα συνεργεία 10ετή εγγύηση που δίδεται στον ιδιοκτήτη με την ολοκλήρωση των εργασιών διασφαλίζοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Το Σύστημα VitexTherm με γνώμονα την περιβαλλοντική ευθύνη,  συνεισφέρει σημαντικά στη βελτίωση και αναβάθμιση  της ενεργειακής κατηγορίας του κτιρίου, μειώνοντας τους εκπεμπόμενους ρύπους το περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και έτσι αποτελεί επένδυση με αυξημένη περιβαλλοντική ευθύνη. Επιπλέον είναι ένα σύστημα συμμορφωμένο με τις κατευθύνσεις του LEED σχετικά με την βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης του κτιριακού περιβάλλοντος. Το LEED (Σύστημα Αξιολόγησης Πράσινων Κτιρίων), είναι ένα διεθνές αναγνωρισμένο σύστημα για τον σχεδιασμό, κατασκευή και διαχείριση και συντήρηση βιώσιμων ή “πράσινων κτιρίων’’ υψηλής απόδοσης».

Τέλος, έχουμε προχωρήσει και στην παροχή λύσεων πυροπροστασίας. Το πιστοποιημένο σύστημα μας με θερμομονωτικό υλικό τον πετροβάμβακα καλύπτει τις πλέον αυστηρές απαιτήσεις του Κανονισμού Πυροπροστασίας, προσφέροντας επιπλέον ηχομόνωση στην κατασκευή. Επίσης  παράγουμε το Granikot Fire Resistant ένα  ακρυλικό μη αναφλέξιμο σοβά με πιστοποιημένη κλάση αντίδρασης στη φωτιά Α2-s1, d0.

δειτε επισης