EXPO NEWS

Άγις Κοθάλης (ΚΕΒΕ): Οι βιώσιμες και καινοτόμες κεραμικές δομικές λύσεις στο επίκεντρο της έκθεσης ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2023!

Την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή της ΚΕΒΕ στην έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2022 αλλά και τις υψηλές προσδοκίες για την επόμενη έκθεση που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο εκφράζει μιλώντας στο ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO NEWS ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κεραμουργίας Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ) κ. Άγις Κοθάλης. Όπως λέει οι επισκέπτες της έκθεσης ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2022 είχαν την ευκαιρία να γνωρίζουν από κοντά όλο το εύρος των προϊόντων που παράγει η ΚΕΒΕ, με τις σειρές των θερμομονωτικών τούβλων κατακόρυφων οπών να έχουν την τιμητική τους. Ο κ. Κοθάλης σημειώνει ότι η πράσινη μετάβαση παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικοδομικής αγοράς και σε αυτό το πλαίσιο αναδεικνύονται τα δομικά υλικά και συστήματα που συμβάλλουν στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Παράλληλα υπογραμμίζει ότι η ΚΕΒΕ θα δώσει ηχηρό παρών και στην έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2023 προβάλλοντας τις βιώσιμες και καινοτόμες κεραμικές δομικές λύσεις που παρέχει η ΚΕΒΕ. Τέλος ο κ. Κοθάλης σημειώνει ότι το 2022 η ΚΕΒΕ πέτυχε αύξηση των πωλήσεων με παράλληλη διατήρηση της εξωστρέφειας της εταιρείας.

Η έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2022 σημείωσε μεγάλη επιτυχία και αποτυπώνοντας τις τάσεις και τις προσδοκίες της αγοράς της οικοδομής. Εσείς πως βιώσατε την διοργάνωση; Πως αποτιμάτε τη συμμετοχή σας στην έκθεση; Είστε ικανοποιημένοι από την παρουσία σας; Πετύχατε τους στόχους που είχατε θέσει; Η διοργάνωση ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες σας; Ποια η συμβολή της για την ανάπτυξη του κλάδου της οικοδομής;

Η έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ αποτελεί μία έκθεση υψηλού επιπέδου, η οποία επικεντρώνεται στον κατασκευαστικό κλάδο μας, και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των εξειδικευμένων επαγγελματιών της χώρας μας. Σε αυτό το πλαίσιο και παρά τις προκλήσεις της εποχής, η ΚΕΒΕ, έχοντας μία 90χρονη πορεία και κυρίαρχη θέση στην παραγωγή και διάθεση προϊόντων σε περισσότερες από 30 χώρες, διατηρεί διαχρονικά δυναμική παρουσία στην έκθεση, η οποία είναι προσανατολισμένη στους επαγγελματίες καθώς και στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι μέσω της συμμετοχής μας στην έκθεση καταφέρνουμε να παραμένουμε ενήμεροι για τις τελευταίες -και πλέον σύγχρονες- τεχνολογικές εξελίξεις στα δομικά υλικά και συστήματα δόμησης, καθώς και για τις τάσεις στον ευρύτερο κατασκευαστικό κλάδο.

Μέσω της συμμετοχής μας στην εξειδικευμένη έκθεση επιδιώκουμε να έρθουμε σε επαφή με τους επαγγελματίες του κλάδου των κατασκευών και τους δυνητικούς πελάτες μας, καθώς και να συσφίξουμε τις σχέσεις μας με τους συνεργάτες μας. Σκοπός μας είναι να εκθέτουμε τα υψηλής ποιότητας δομικά προϊόντα της εταιρείας, να παρέχουμε πληροφορίες, τόσο για τα προϊόντα όσο και τις εξελίξεις στους επισκέπτες, να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους και να παρέχουμε εξατομικευμένες λύσεις. Με αυτόν τον τρόπο, και διαθέτοντας στην αγορά μοντέρνα και παραδοσιακά δομικά κεραμικά προϊόντα, που συνεισφέρουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και τη βιωσιμότητα του κτιριακού δυναμικού, επιδιώκουμε να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός κόσμου δομικά καλύτερου.

Ποια προϊόντα παρουσιάσατε στους επισκέπτες της έκθεσης και ποια ήταν η ανταπόκριση της αγοράς; Ποιο ήταν το βασικό μήνυμα που περάσατε στους επισκέπτες – πελάτες της ΚΕΒΕ;

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά όλο το εύρος των προϊόντων που παράγουμε στην ΚΕΒΕ και διαθέτουμε στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Ωστόσο, οι σειρές θερμομονωτικών τούβλων κατακόρυφων οπών ΟΡΘΟBLOCK και ΟΡΘΟBLOCK PLUS είχαν για ακόμη μία φορά την τιμητική τους. Ένας σημαντικός λόγος για το ενδιαφέρον είναι γιατί -βάσει της Διευκρινιστικής Εγκυκλίου ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/45724/1558- δεν προσμετρώνται πλέον στον συντελεστή δόμησης, εξασφαλίζοντας σημαντική αύξηση της επιφάνειας των κτιρίων η οποία ανέρχεται σε έως και 10% για μια τυπική κατασκευή. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα ΟΡΘΟBLOCK και ΟΡΘΟBLOCK PLUS αποτελούν προϊόντα της μοναδικής τεχνογνωσίας της ΚΕΒΕ, ενώ σχεδιάζονται και παράγονται με πρωταρχικό στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση της ενέργειας των κτιρίων, συμβάλλοντας στην ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας και την εξοικονόμηση χρημάτων για κλιματισμό και θέρμανση.

Ταυτόχρονα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώθηκε για τις νέες τεχνοτροπίες κεραμιδιών και τα αξεσουάρ στέγης της σειράς “Colors on demand”. Η συγκεκριμένη σειρά υπόσχεται την απόλυτη σχεδιαστική και κατασκευαστική ελευθερία, ενώ καλύπτει κάθε ανάγκη τεχνοτροπίας και χρώματος. Επιπλέον, κατά τη συμμετοχή μας στην έκθεση παρουσιάσαμε για πρώτη φορά το κεραμάλευρο, ένα νέο προϊόν της ΚΕΒΕ, το οποίο απέσπασε τα θετικά σχόλια των επισκεπτών της διοργάνωσης και αξιοποιείται για κατασκευή αθλητικών δαπέδων σε γήπεδα την κατασκευή ψηφιδωτών δαπέδων, την προσθήκη σε κονιάματα για την αποκατάσταση μνημείων και παραδοσιακών κτιρίων καθώς και για τη διαμόρφωση εξωτερικών χώρων (αυλές, δάπεδα, κήποι, διάδρομοι). Παρακολουθώντας αδιάκοπα κι ενεργά τις εξελίξεις του κατασκευαστικού κλάδου, μέσα από τη συμμετοχή μας στην έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2022, δώσαμε δυναμικό παρόν σε μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου, με απαιτητικό και εξειδικευμένο κοινό, αποδεικνύοντας πως είμαστε δίπλα στους συνεργάτες μας και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Ποιο είναι το κλίμα και ποιες οι προσδοκίες της αγοράς για το επόμενο διάστημα; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της οικοδομικής αγοράς;

Υπό το πρίσμα της βιωσιμότητας, η «πράσινη» μετάβαση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικοδομικής αγοράς. Σε αυτό το πλαίσιο, ιδιαίτερα σημαντικά αναδεικνύονται τα δομικά υλικά και συστήματα που συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και τον περιορισμό του περιβαλλοντικού κι ανθρακικού αποτυπώματος. Στην ΚΕΒΕ, επιδιώκουμε σταθερά να αξιοποιούμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας, και σε συνδυασμό με τη γνώση που διαθέτουμε από την Έρευνα & Ανάπτυξη και τα ερευνητικά μας προγράμματα, να αναπτύσσουμε καινοτόμες δομικές λύσεις που απαντούν αποτελεσματικά στις σύγχρονες ανάγκες του κατασκευαστικού κλάδου.

Αναπτύσσουμε διαχρονικά το ερευνητικό μας έργο, ενώ μόνο κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών επενδύουμε περίπου €500.000 ετησίως για την παραγωγή προϊόντων με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και πολλαπλά οφέλη για τον τελικό χρήστη, καθώς και για έργα ΑΠΕ και στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών στον κλάδο. Τα τελικά προϊόντα, που διαθέτουμε στην αγορά, έχουν εξαιρετικά χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, όπως αποδεικνύεται έμπρακτα από τις πολλαπλές εγχώριες και διεθνείς πιστοποιήσεις τους.

Σε περίπου 10 μήνες από σήμερα έρχεται η έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2023. Τι περιμένετε από τη φετινή έκθεση και πως μπορεί να συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη της αγοράς αλλά και της εταιρείας σας;

Σε λίγους μήνες από σήμερα, και συγκεκριμένα από 19 έως 22 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2023, στην οποία θα δώσουμε ηχηρό παρών για ακόμη μία χρονιά. Στόχος μας είναι στην έκθεση του 2023 να ενισχύσουμε την προβολή των βιώσιμων και καινοτόμων κεραμικών δομικών λύσεων που παρέχει η ΚΕΒΕ. Η εταιρεία μας παράγει και διαθέτει ένα μεγάλο εύρος κεραμικών δομικών υλικών υψηλής ποιότητας όπως τούβλα, κεραμίδια και συστήματα μόνωσης για κτίρια κάθε τύπου, καθώς και τις εξειδικευμένες τεχνικές υπηρεσίες.

Ανυπομονούμε να έρθουμε και πάλι σε επαφή με τις σημαντικές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του κατασκευαστικού κλάδου να ακούσουμε τυχόν προβληματισμούς τους και να απαντήσουμε αποτελεσματικά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν με εξατομικευμένες λύσεις. Η αλληλεπίδραση, ο εποικοδομητικός διάλογος και η μετάδοση της τεχνογνωσίας στο πλαίσιο της έκθεσης, μόνο θετική συμβολή μπορεί να έχει τόσο στην περαιτέρω εξέλιξη της ΚΕΒΕ όσο και στην ευρύτερη ανάπτυξη της αγοράς.

Πώς έκλεισε το 2022 για την εταιρεία σας και ποιες οι προσδοκίες σας για τη φετινή χρονιά; Πως εκτιμάτε ότι θα κινηθεί ο κλάδος της κεραμουργίας; Ποιοι μπορεί να είναι οι καταλύτες για τον κλάδο;

Το 2022, ο Κύκλος Εργασιών της ΚΕΒΕ ανήλθε σε 47,21 εκατ. ευρώ έναντι 44,77 εκατ. ευρώ το 2021, ο οποίος αντιστοιχεί σε αύξηση 5,45%. Παράλληλα, διατηρήσαμε την εξωστρέφειά μας, με το 55% του τζίρου μας (το 60% του όγκου των προϊόντων μας) να γίνεται σε περισσότερες από 30 χώρες του εξωτερικού.

δειτε επισης