EXPO NEWS

Σε φάση εκκίνησης μπαίνει το project του Ελληνικού με την έναρξη των πρώτων έργων υποδομής με ανάδοχο την AVAX συνολικού προϋπολογισμού 300 εκατ. Ευρώ.

Σε φάση εκκίνησης μπαίνει το project του Ελληνικού με την έναρξη των πρώτων έργων υποδομής με ανάδοχο την AVAX συνολικού προϋπολογισμού 300 εκατ. Ευρώ.

Η κοινοπραξία των εταιρειών Bouygues Batiment International και INTRAKAT έχει επιλεγεί ως σύμβουλος, ο οποίος θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες πριν από την κατασκευή, με τη μορφή του Early Contractor Involvement (ECI) για την ανέγερση του Πύργου Κατοικιών στη Μαρίνα Ελληνικού (Marina Residential Tower). Η κοινοπραξία θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες πριν από την κατασκευή, με τη μορφή του Early Contractor Involvement στην LAMDA DEVELOPMENT SΑ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την κατασκευή του Πύργου Κατοικιών στη Μαρίνα (Marina Residential Tower), αναφορικά με το σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, την εφοδιαστική αλυσίδα και τη διαχείριση κατασκευής του έργου.

Να σημειωθεί ότι όπως προβλέπεται στην έκταση του Ελληνικού θα κατασκευαστούν περί τις 190 χιλ. τετραγωνικά μέτρα αθλητικών εγκαταστάσεων, σε συνολική έκταση 278 χιλ. τετραγωνικών μέτρωνΜεταξύ άλλων προβλέπεται η κατασκευή ξενώνων Διαμονής Αθλητών (272 κλίνες), Κέντρο Κολύμβησης με 3 κολυμβητικές δεξαμενές (μία στεγασμένη και δύο υπαίθριες εκ των οποίων η μία θα είναι χωρητικότητας 1.000 θεατών), Κλειστό Προπονητήριο Ενόργανης & Ρυθμικής Γυμναστικής, Ακαδημία Ενόργανης, “Πολλαπλό” Προπονητήριο (Τζούντο, Πυγμαχία, Ξιφασκία, Πάλη, Άρση Βαρών, και η Επιτραπέζια Αντισφαίριση), Εγκαταστάσεις στίβου (ανοιχτός στίβος, ανοιχτό πεδίο ρίψεων, κλειστό προπονητήριο στίβου και κτήριο κερκίδων στίβου), εγκαταστάσεις Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου με κτήριο αποδυτηρίων και διοίκησης ποδοσφαίρου καθώς και τρία γήπεδα ποδοσφαίρου.

Όσον αφορά τα έργα υποδομών της Α’ Φάσης θα παραδίδονται σταδιακά και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την παροχή ενός εκτεταμένου οδικού δικτύου. Στο οδικό δίκτυο περιλαμβάνονται η υπογειοποίηση και ο ανισόπεδος κόμβος της Λεωφόρου Ποσειδώνος, καθώς και η κατασκευή δικτύων κοινής ωφέλειας για την εξυπηρέτηση όλων των προγραμματιζόμενων Κτιρίων. Ανάμεσα σε αυτά είναι τα κτήρια των οικιστικών και εμπορικών αναπτύξεων και του αθλητικού συγκροτήματος, του Μητροπολιτικού Πάρκου και των λοιπών αναπτύξεων που προβλέπονται κατά την Α’ Φάση του έργου.

Παράλληλα αναμένονται και διαγωνισμοί για τα νέα εμπορικά κέντρα στο Ελληνικό

Όπως έχει ανακοινωθεί, το εκτιμώμενο ύψος της επένδυσης για την ανάπτυξη του Vouliagmenis Mall κυμαίνεται μεταξύ 335 και 410 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη συμφωνία που έχει συναφθεί με τον όμιλο Fourlis, για την ανάπτυξη του εμπορικού πάρκου λιανικής (retail park) μεγέθους 30.000 τ.μ., ο όμιλος Fourlis θα αναλάβει την υλοποίηση της επένδυσης συνολικού ύψους 55 εκατ. ευρώ.

Η συνεργασία, όπως αποτυπώνεται στο σχετικό Μνημόνιο μεταξύ των μερών, προβλέπει την απόκτηση από την Fourlis S.A. διηρημένων ιδιοκτησιών και του αντίστοιχου ποσοστού συνιδιοκτησίας επί μέρους του οικοδομικού τετραγώνου εντός του οποίου θα αναπτυχθεί το εμπορικό κέντρο, με σκοπό το σχεδιασμό και την υλοποίηση του Retail Park μεγέθους 30,000 τ.μ.

Σε αυτό θα δημιουργηθεί νέο μεσαίο κατάστημα ΙΚΕΑ, μεγέθους 10.000 – 12.000 τ.μ. που θα είναι η ναυαρχίδα του πάρκου. Τα υπόλοιπα καταστήματα θα είναι μικρότερα σε μέγεθος (περίπου 2.000 τ.μ.) και θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και νέο Intersport (σήμα που διαχειρίζεται επίσης ο Όμιλος Φουρλή). Επίσης η Lamda Development έχει προχωρήσει σε προσύμφωνα πωλήσεων για όλα τα διαμερίσματα, με εξαίρεση τους τελευταίους τρείς ορόφους που δεν έχουν βγει ακόμη προς πώληση, ενώ οι περισσότεροι αγοραστές, είναι Έλληνες.

Οι τιμές των κατοικιών στους πρώτους ορόφους του Μarina Tower ξεκινούν από τα 7.500 ευρώ το τετραγωνικό και σκαρφαλώνουν στις 11.500 ευρώ το τετραγωνικό στους υψηλότερους ορόφους ή ακόμη και τα 14.000 ευρώ το τετραγωνικό ανάλογα με την θέση αλλά και τη θέα που διαθέτει το ακίνητο και φτάνει μέχρι τις 25.000 με 26.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο στο ρετιρέ. Eπίσης από τις πολυτελείς βίλες στο παραλιακό μέτωπο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει η διοίκηση της εταιρείας, έχουν προπωληθεί και οι 27 βίλες με μέση τιμή ανά τμ 14,5 έως 17 χιλ. ανά τμ.

δειτε επισης