EXPO NEWS

Ο κύριος Μιχάλης Νησανάκης-Διευθυντής Ανάπτυξης του Ομίλου ΑΕΤΟΣ ΑΒΕΜΕ, στο πλαίσιο της έκθεσης ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2024, παραχώρησε τη παρακάτω συνέντευξη.

Το 2023 η MARMODOM παρουσίασε νέα προϊόντα, εμπλούτισε τη γκάμα της αλλά και εισήγαγε κιανοτόμα υλικά και τεχνολογίες τονίζει ο διευθυντής ανάπτυξης του ομίλου ΑΕΤΟΣ ΑΒΕΜΕ Μιχάλης Νησανάκης. Ο κ. Νησανάκης δίνει μια πρώτη γεύση για τα προϊόντα που θα παρουσιάσει η εταιρεία στην έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO και τονίζει ότι η περυσινή επισκεψιμότητα της έκθεσης  τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά θέτει ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων για φέτος

Πείτε μας λίγα λόγια για τη MARMODOM. Ποια είναι η ιστορία και η δραστηριότητά σας και ποια είναι τα χαρακτηριστικά σας ως εταιρεία;

Η MARMODOM, εργοστάσιο παραγωγής ετοίμων κονιαμάτων ιδρύθηκε το 2002 και ανήκει στον όμιλο ΑΕΤΟΣ Ανώνυμη Εμπορική και Μεταφορική Εταιρεία “EAGLE S.A.”, που δραστηριοποιείται στην εξόρυξη, επεξεργασία και εμπορία μαρμάρων και γρανιτών, στην επεξεργασία ξυλείας, καθώς και στην παροχή υπηρεσιών μεταφοράς και συνεργείου μηχανημάτων & οχημάτων στην περιοχή της Δράμας, Ελλάδα.

Η MARMODOM παράγει κονιάματα υψηλής ποιότητας χρησιμοποιώντας πρώτης τάξεως λευκή μαρμαρόσκονη από τα κοντινά λατομεία του ομίλου ως πρώτη ύλη. Το συνεχώς αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο προϊόντων περιλαμβάνει περισσότερα από 70 προϊόντα.

Προτεραιότητα μας είναι πάντα ο άνθρωπος

Τα προϊόντα μας είναι φιλικά στον χρήστη, με χαμηλό βαθμό επικινδυνότητας.

Χρησιμοποιούμε σε μεγάλο βαθμό ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες που προάγουν την οικολογική βιωσιμότητα.

Σκοπός μας είναι η υιοθέτηση μια επιχειρηματικής φιλοσοφίας που προάγει την εποικοδομητική συνεργασία, την αμοιβαία ικανοποίηση και την διάρκεια στον χρόνο του συνόλου των ενδοεταιρικών αλλά και επαγγελματικών μας σχέσεων.

Ίσως το μότο «Κοινωνική ευθύνη = Κοινωνική προσφορά» θεωρηθεί κλισέ, στον ΑΕΤΟ όμως είναι μια ουσιαστική προτεραιότητα και είμαστε πραγματικά περήφανοι για το τελευταίο δημιούργημα της εταιρείας, το Χρυσάνθειο, το πρότυπο κέντρο φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων του ομίλου μας, όπου φιλοξενούνται άπορα άτομα τρίτης ηλικίας χωρίς καμία δικής τους ή κρατική επιβάρυνση – επιδότηση.

 

Πως κινήθηκε η αγορά σας το 2023 και ποιες οι εκτιμήσεις σας για το 2024;

To 2023 μπορώ ανεπιφύλακτα να πω πως ήταν μια αρκετά ενδιαφέρουσα χρονιά σε αρκετά επίπεδα. Παρουσιάσαμε αρκετά νέα προϊόντα, εμπλουτίζοντας την γκάμα μας αλλά και εισάγοντας καινοτόμα υλικά  αλλά και τεχνολογίες όπως η HYSAFETY TECH που παρέχει προϊόντα με μηδενική επικινδυνότητα για τον εφαρμοστή, χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, εξασφάλιση της ποιότητας του αέρα εσωτερικών χώρων και καμία επιβάρυνση σε όλων των μέσων μεταφορές (ADR). Θεωρώ ότι και η αγορά έδειξε ανταπόκριση στις προσπάθειές μας δίνοντας μας την μεγαλύτερη αύξηση τζίρου των τελευταίων ετών.

Θετικό θα χαρακτήριζα και το πρόσημο σε ότι αφορά στην αγοραστική κίνηση του πρώτου τριμήνου για το 2024. Σε αυτό ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο παίζει η εξαγωγική μας δραστηριότητα μια και γενικότερο στο όμιλο τόσο του ΑΕΤΟΥ όσο και της μητρικής μας εταιρείας FHL ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ η εξωστρέφεια είναι πάντοτε η βασική προτεραιότητα. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι  φέτος υπογράψαμε συμφωνία με τον κινεζικό όμιλο ΤΑΝ ΥΑΝ για την προώθηση των προϊόντων της MARMODOM στην κινεζική αγορά. Ανάλογες συμφωνίες έχουμε και σε πολλές άλλες χώρες όπως Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη, Μάλτα, Κύπρο, ΗΑΕ κλπ, ενώ σε λίγες μέρες θα είμαστε παρόντες για πρώτη φορά στη έκθεση Building EXPO που φέτος θα γίνει στο Βελιγράδι και θα συμμετέχουμε με την νεοσύστατη MARMODOM SERBIA. Τα αποτελέσματα ειδικά στην Ασία είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά και εάν δεν υπήρχε η κρίση στην διώρυγα του Σουεζ με τις γνωστές συνέπειες στο μεταφορικό κόστος θα μιλούσαμε για μία πραγματικά πολύ μεγάλη επιτυχία.

Υπογραφή συμφωνίας με τον κινεζικό όμιλο TAN YAN

 

Ποιες καινοτομίες ή νέα προϊόντα θα παρουσιάσετε στην έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2024 που θεωρείτε ότι θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών;

Σίγουρα θα υπάρχουν και καινοτομίες και φυσικά νέα προϊόντα. Δεν θα ήθελα να τα αποκαλύψω όλα ή να μπω σε ιδιαίτερες λεπτομέρειες αλλά όμως θα σας δώσω μία μικρή γεύση για το τι μπορείτε να περιμένετε…

Θα έχουμε λοιπόν πρεμιέρα για την MARMOCHROM την νέα σειρά προϊόντων της MARMODOM με ποιοτικά χρώματα και φυσικά υψηλά αισθητικά στάνταρντ. Η εμπειρία του ομίλου στον χώρο εξάλλου είναι αδιαπραγμάτευτη, ξεκίνησε αρχικά με την παραγωγή προϊόντων για λογαριασμό της Benjamin Moore, συνεχίστηκε με την COLORSTYLE Paints, κορυφώθηκε με την στρατηγική συνεργασία με ηγέτιδα παγκοσμίως στον χώρο PPG – Pittsburgh Paints και πλέον ολοκληρώνεται με την δημιουργία της MARMOCHROM.

Πρεμιέρα ευελπιστούμε να μπορέσουμε να κάνουμε και στον χώρο της ξηράς δόμησης αφού πλέον είμαστε αρκετά κοντά στο να παρουσιάσουμε και το σύστημα HYBOARD, στην ουσία πρόκειται για μία εξέλιξη, νέα γενιά θα λέγαμε, της τσιμεντοσανίδας. Νέο προϊόν με πολύ υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά, πυράντοχο, αδιάβροχο, φιλικό στο περιβάλλον, με μοναδική ευκολία εφαρμογής που ταυτόχρονα αποτελεί και τελική διακοσμητική επιφάνεια.

Νέα προϊόντα θα έχουμε και σε άλλα οικοδομικά συστήματα, όπως δύο καινούρια αυτοεπιπεδούμενα στα προϊόντα προετοιμασίας επιφανειών για επικόλληση υλικών επενδύσεων και αρκετά ακόμη νέα υλικά.

Ετοιμάζουμε και κάτι τελείως διαφορετικό για το οποίο όμως δεν θα σας δώσω κάποιες πληροφορίες, είπαμε να κρατήσουμε και κάτι για έκπληξη στο τέλος!

 

Η έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2023, άφησε στην αγορά άκρως θετικό αποτύπωμα. Ποια είναι η δική σας γνώμη σας;

Δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω μαζί σας σε καμία περίπτωση. Είμασταν εκεί και το 2022 και το 2023 και επειδή έχουμε ακριβώς την ίδια γνώμη με εσάς θα είμαστε εκεί και φέτος στην ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2024. Η περσινή επισκεψιμότητα τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά έχει ανεβάσει αρκετά υψηλά τον πήχη των απαιτήσεων και είμαστε σίγουρα ότι η εμπειρία που και εσείς πλέον αποκομίσει σε συνδυασμό με τον επαγγελματισμό σας και την οργανωτική σας ικανότητα και φέτος όχι μόνο δεν θα μας διαψεύσετε αλλά η επίγευση στο τέλος της διοργάνωσης θα είναι ακόμη καλύτερη και τα αποτελέσματα στην δική μας δραστηριότητα και πιο εμφανή και πιο ουσιαστικά.

 

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για τη συμμετοχή σας στην φετινή έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ;

Καταρχήν επιθυμούμε εμείς να έχουμε μια ικανοποιητική και γιατί όχι εντυπωσιακή παρουσία. Ειλικρινά αν μπορούσαμε να δούμε, να συμμετέχουν στην έκθεση, σχεδόν στο σύνολό, τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο μας,  στην Ελληνική επικράτεια, θα είμασταν ιδιαίτερα χαρούμενοι.

Επίσης θα θέλαμε να δούμε περισσότερα events, workshops από τους διοργανωτές πάνω σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητά μας, προδιαγραφές, νομοθεσίες κλπ που με ιδιαίτερη ικανοποίηση και θα παρακολουθούσαμε αλλά και θα συμμετείχαμε στην παρουσίασή τους εάν φυσικά η τεχνογνωσία μας θα μπορούσε να σας φανεί χρήσιμη για αυτόν τον σκοπό.

Τέλος η προσπάθεια Β2Β συναντήσεων με δυνητικούς συνεργάτες – πελάτες του εξωτερικού είναι κάτι πολύ σημαντικό που θα πρέπει να στηριχθεί ακόμη περισσότερο και να γίνει πιο αποτελεσματικό. Αναμφίβολα όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η ελληνική αγορά έχει όρια και μάλιστα πολύ συγκεκριμένα, η εξαγωγική δραστηριότητα είναι αυτή που μπορεί να επιφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα στις βιομηχανίες του κλάδου και εκεί χρειαζόμαστε στήριξη από όλους τους φορείς και κυρίως και από την ελληνική πολιτεία.

 

Πώς θα συμβάλει η έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ στην προώθηση της εταιρικής σας εικόνας και την επέκταση του δικτύου σας;

Θεωρώ πως λίγο πολύ ήδη έχουμε αναφερθεί σε αυτό το θέμα και στις προηγούμενες ενότητες. Στην ουσία το πιο σημαντικό είναι η δυνατότητα άμεσης επαφής με τον τεχνικό κόσμο, με κατασκευαστικές – τεχνικές εταιρείες αλλά και με τους συναδέλφους άλλων εταιρειών του χώρου. Μέσα από μία κλαδική ποιοτική έκθεση όπως είναι και ΟΙΚΟΔΟΜΗ μπορείς να επικοινωνήσεις στους άμεσα ενδιαφερόμενους (πελάτες, συνεργάτες κλπ) ποιος είσαι, τι παράγεις, πως μπορείς να διαθέσεις τα προϊόντα σου στην αγορά. Να παρουσιάσεις νέες ιδέες, νέες τεχνολογίες γιατί όχι και να συγκριθείς άμεσα με τον ανταγωνισμό σου, μόνο έτσι άλλωστε μπορείς να βελτιωθείς.

Και επειδή  εταιρείες χωρίς ανθρώπους δεν υφίστανται να κάνεις το πιο απλό, το πιο ανθρώπινο, να ανταποδώσεις, να φιλοξενήσεις έστω για λίγο στον «δικό σου» χώρο, να κεράσεις ένα καφέ ένα ποτήρι κρασί αυτούς (τους συνεργάτες σου) που όλο τον χρόνο δέχονται εσένα τους πωλητές σου ή τους τεχνικούς σου στα δικά τους καταστήματα και γραφεία…

Καλή αντάμωση τον Οκτώβριο, σας ευχαριστώ.

δειτε επισης