EXPO NEWS

gtc lefkaditis

Ο κύριος Μάκης Λευκαδίτης, Εμπορικός Διευθυντης της GTC Λευκαδίτης, στο πλαίσιο της έκθεσης ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2024, παραχώρησε τη παρακάτω συνέντευξη.

Σημαντική ανάκαμψη βίωσε το 2023 ο κλάδος της οικοδομής, ενώ παρότι η κρίση δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως, οι ενδείξεις είναι αισιόδοξες τονίζει ο Εμπορικός Διευθυντής της ΛΕΥΚΑΔΙΤΗΣ Α.Ε. Μάκης Λευκαδίτης. Ο ίδιος χαρακτηρίζει την συμμετοχή της εταιρείας στην έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ για μια ακόμη χρονιά ως μοναδική ευκαιρία για να ενισχύσει η ΛΕΥΚΑΔΙΤΗΣ Α.Ε. τις σχέσεις της με τους επαγγελματίες του κλάδου και να προβάλει την τεχνογνωσία και την καινοτομία που χαρακτηρίζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Ποια ήταν το 2023 η εικόνα του κλάδου της οικοδομής και των κατασκευών; Μπορούμε να πούμε ότι η κρίση είναι πίσω μας; Ποιες ήταν οι σημαντικότερες ευκαιρίες και προκλήσεις για την αγορά και ποιες οι προοπτικές για το επόμενο διάστημα;

Το 2023, ο κλάδος της οικοδομής και των κατασκευών εμφάνισε σημαντική  ανάκαμψη. Παρόλο που η κρίση δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως, παρατηρούμε αισιόδοξες ενδείξεις. Μεγάλες ευκαιρίες προκύπτουν από τη ζήτηση για βιώσιμες κατασκευές και τεχνολογικές καινοτομίες. Η αγορά αντιμετωπίζει προκλήσεις όπως η αύξηση του κόστους των υλικών και η ενεργειακή κρίση, όμως οι προοπτικές είναι αισιόδοξες με την προϋπόθεση ότι θα επενδύσουμε σε λύσεις για ενεργειακή αποδοτικότητα, τόσο καινοτόμες όσο και πρακτικές.

Σε ποια προϊόντα που σχετίζονται με την οικοδομή είχαμε το προηγούμενο διάστημα τη μεγαλύτερη ζήτηση και για ποιο λόγο;

Το προηγούμενο διάστημα, παρατηρήθηκε μεγάλη ζήτηση σε προϊόντα που σχετίζονται με την οικοδομή, υλικά και εξοπλισμός για την ανακαίνιση και την κατασκευή νέων κτιρίων, ηλεκτρικά εργαλεία Raider/CATERPILLAR και αναλώσιμα, είδη επεξεργασίας κονιαμάτων, μέσα ατομικής προστασίας εργαζομένων κοκ. Αυτό οφείλεται κυρίως στην αύξηση της δραστηριότητας στον τομέα της οικοδομής λόγω αυξημένης ζήτησης για νέες κατοικίες και ανακαινίσεις, καθώς και επενδύσεις σε υποδομές και αναβαθμίσεις.

Επηρεάστηκε η αγορά από τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα; Πως κινήθηκε η προσφορά και ποια η εικόνα σήμερα;

Η αγορά δοκιμάστηκε από προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Οι δυσκολίες στη διαθεσιμότητα και διανομή, οδήγησαν σε υψηλή ζήτηση. Παρόλα αυτά, με στρατηγική σχεδίαση, συντονισμό και οργάνωση, διατηρώντας σταθερούς τους προμηθευτές μας και διευρύνοντας τις συνεργασίες μας, καταφέρνουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε εμπόδιο.

Ποια είναι η GTC LEFKADITIS AE, μιλήστε μας για την πορεία της εταιρείας αλλά και για τους λόγους που έχει καθιερωθεί στην αγορά ως ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες;

Η GTC Λευκαδίτης ΑΕ έχει εδραιωθεί στην αγορά λόγω της προσήλωσής της στην υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση, την αξιοπιστία και την καινοτομία. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που την έχουν καθιερώσει τόσο ψηλά στην αγορά είναι η ευρεία γκάμα προϊόντων που προσφέρει, η εξειδίκευσή της στο after-sales-service μηχανημάτων και οι στρατηγικές αποκλειστικές συνεργασίες με κορυφαίους προμηθευτές, όπως ο αμερικανικός κολοσσός Caterpillar. Η συνεχής προσπάθεια για βελτίωση, με επίκεντρο την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών, την έχει καταστήσει έναν από τους κύριους προμηθευτές στα μεγαλύτερα τεχνικά πολυκαταστήματα της χώρας μας..

Ποια είναι τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας σας; Πως εξελίσσεται το 2024 και τι περιμένετε για τις πωλήσεις της φετινής χρονιάς;

Η εταιρεία μας συνεχίζει να διακρίνεται για την εξαιρετική της επίδοση καθώς βρίσκεται σταθερά στην κορυφαία 5αδα του κλάδου, έχοντας πρωτιά στην ποσοστιαία ανάπτυξη δραστηριοτήτων.  Είμαστε περήφανοι για την πρωτοποριακή μας προσέγγιση και τη σταθερή μας πορεία προς την κορυφή. Για το 2024, αναμένουμε με αισιοδοξία μια ακόμα επιτυχημένη χρονιά, με αναμενόμενη αύξηση των πωλήσεων κατά 34%, κάτι που προέρχεται από την αφοσίωσή μας στην άριστη ποιότητα και τη συνεχή μας ανταπόκριση στις ανάγκες της αγοράς.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από τη συμμετοχή σας στην έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ τον Οκτώβριο; Ποιες προτάσεις θα παρουσιάσετε στην αγορά και τους επαγγελματίες του χώρου της οικοδομής και των κατασκευών;

Η συμμετοχή μας στην έκθεση Οικοδομή για ακόμη μια χρονιά αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τους επαγγελματίες του κλάδου και να προβάλουμε την τεχνογνωσία και την καινοτομία που χαρακτηρίζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα παρουσιάσουμε μια εκτενή γκάμα επαγγελματικών εργαλείων και εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών εργαλείων της Caterpillar και Raider, των μέσων ατομικής προστασίας των εταιριών Caterpillar και Active, των καινοτόμων εργαλείων οικοδομής της Co.Me. και Tracer, καθώς και των προϊόντων βαφής των εταιριών Gamma Pinnelli, συμπεριλαμβανομένων και των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας GTC. Τέλος, θα παρουσιάσουμε πώς ένα eshop μπορεί να συνεργαστεί εύκολα και αποδοτικά μαζί μας. Τα προϊόντα μας καλύπτουν τις ανάγκες κάθε επαγγελματία και ερασιτέχνη τεχνίτη, προσφέροντας εξαιρετική ποιότητα και απόδοση στην καθημερινή εργασία τους.

δειτε επισης