EXPO NEWS

Έχουμε υψηλές προσδοκίες από την έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ – Αισιοδοξία για τη Macon

Το 2023 ήταν μια θετική χρονιά ενώ για το 2024 η εικόνα φαίνεται ακόμη πιο ενθαρρυντική αναφέρει ο διευθυντής πωλήσεων της Macon Γιώργος Παπαγεωργίου μιλώντας στο ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO Newsletter.  Ο ίδιος βάζει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για τη συμμετοχή της εταιρείας στην έκθεση Οικοδομή 2024 τονίζοντας ότι θα αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία για να παρουσιαστούν τα προϊόντα της Macon στο ευρύ κοινό των επαγγελματιών του κλάδου αλλά και να ενισχυθεί η εταιρική εικόνα.

 

Ποια είναι η ιστορία της MACON πότε δημιουργήθηκε, πως αναπτύχθηκε και ποια η θέση της σήμερα στην αγορά;

Η ιστορία της MACON αρχίζει το 1968, όταν ο κ. Σπύρος Παπαγεωργίου αναγνώρισε την ανάγκη για ποιοτικά μονωτικά υλικά και χρώματα στην αγορά. Με την ιδρυτική αυτή κίνηση, η εταιρεία ξεκίνησε την πορεία της προς την καινοτομία και την ανάπτυξη, προσαρμόζοντας τις λύσεις της στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς.

Σήμερα, η MACON έχει περάσει στα χέρια της δεύτερης γενιάς, με τον κ. Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου να κρατά τα ηνία. Η εταιρεία έχει επεκτείνει το φάσμα των προϊόντων της, συνεργαζόμενη με κορυφαίες παγκόσμιες εταιρείες στον τομέα της σύγχρονης δόμησης. Η ενίσχυση του δυναμικού της με έμπειρους μηχανικούς και η διαρκής κατάρτιση του προσωπικού, με συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια ως χορηγός, αντανακλούν τη δέσμευση της MACON στην ποιότητα και την εξειδίκευση.

Το 2000, η εταιρεία έκανε μια σημαντική επένδυση σε νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις, με αποθήκες Logistics πάνω από 12.000 m2 και συνεχές stock, εξασφαλίζοντας την άμεση κάλυψη των αναγκών της αγοράς. Αυτή η κίνηση ενίσχυσε τη θέση της στην αγορά, καθιστώντας την MACON έναν αξιόπιστο και καινοτόμο παράγοντα στον κλάδο των μονωτικών και δομικών υλικών. Η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται και να προσφέρει λύσεις που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των σύγχρονων κατασκευαστικών έργων, διατηρώντας μια ηγετική θέση στην αγορά.

 

Με ποιες εταιρείες συνεργάζεστε και ποιες ανάγκες του κλάδου καλύπτετε; Ποιες περιοχές καλύπτει το δίκτυό σας; Μιλήστε μας για κάποια σημαντικά οικοδομικά ή κατασκευαστικά έργα στα οποία έχετε συμμετάσχει

Η MACON συνεργάζεται με επιφανείς παγκόσμιες εταιρείες στον τομέα της σύγχρονης δόμησης, όπως οι FOSROC, VELUX, IKO, ADFORS, SAINT GOBAIN, CARLISLE, ARCON, MASTERPLAST, FRAGMAT και άλλες. Μέσω αυτών των συνεργασιών, η εταιρεία προσφέρει υλικά υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας για προστασία, συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση κατασκευών.

Το δίκτυο της MACON καλύπτει ολόκληρη την Ελλάδα, με σημαντική παρουσία στην Κύπρο και τα Βαλκάνια. Στα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει συμμετάσχει σε μεγάλα οδικά έργα όπως τα προγράμματα ΠΑΘΕ, Εγνατία, Κηφισός, καθώς και στους άξονες Θεσσαλονίκης – Ποτίδαιας, Θέρμη – Γαλάτιστα. Η MACON είχε επίσης σημαντική συμμετοχή στην κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης, καθώς και σε περιφερειακά αεροδρόμια της FRAPORT Greece και στρατιωτικά.

Στον τομέα των λιμένων, η MACON έχει συμβάλει στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ΟΛΠ και στην επέκταση των λιμένων Αγίου Κωσταντίνου και Αρκίτσας. Επιπλέον, η εταιρεία έχει σταθερή παρουσία στην κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης και συμμετέχει στο έργο του FLYOVER στην περιφερειακή οδό.

 

Ποια είναι η δραστηριότητά σας στον κλάδο της ενέργειας; Υπάρχει ζήτηση για τέτοιου είδους έργα;

Στον κλάδο της ενέργειας, η MACON έχει αναπτύξει μια σημαντική δραστηριότητα, συγκεντρώνοντας εμπειρία και δημιουργώντας ένα ικανό στελεχιακό δυναμικό. Η εταιρεία προσφέρει ποιοτικά προϊόντα που καλύπτουν εξειδικευμένες προδιαγραφές, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του τομέα κατασκευών και στην ανάπτυξη της χώρας.

Η εταιρεία έχει εστιάσει στην εξειδίκευση σε τομείς και υλικά που η αγορά δεν καλύπτει επαρκώς, ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ζήτηση για πράσινη ενέργεια. Η στρατηγική συνεργασία της MACON με τη FOSROC έχει ενισχύσει τη θέση της στην αγορά και την έχει καταστήσει έναν σημαντικό παίκτη στα έργα του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Συγκεκριμένα, η MACON έχει συμμετάσχει στην κατασκευή αιολικών πάρκων, με την εγκατάσταση πάνω από 150 ανεμογεννητριών, χρησιμοποιώντας τα υλικά και την υποστήριξη της εταιρείας. Η τεχνογνωσία και η εμπειρία της MACON συνεχίζουν να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση απαιτητικών κατασκευαστικών έργων, καθιστώντας την έναν αξιόπιστο εταίρο στην προώθηση της πράσινης ενέργειας. Η ζήτηση για τέτοιου είδους έργα είναι συνεχώς αυξανόμενη, καθώς η χώρα μας και ο κόσμος στρέφονται προς πιο βιώσιμες μορφές ενέργειας.

Επιπλέον η MACON διακρίνεται και στην εξωτερική θερμομόνωση. Με την εφαρμογή πρωτοποριακών τεχνολογιών και τη χρήση υλικών υψηλών προδιαγραφών, η εταιρεία έχει συμβάλει στην αναβάθμιση πολλών κτιρίων, προσφέροντας αυξημένη ενεργειακή απόδοση και άνεση. Η MACON, με την πολυετή εμπειρία και την αφοσίωση στην ποιότητα, εγγυάται την υλοποίηση έργων θερμομόνωσης που συνδυάζουν αισθητική και λειτουργικότητα, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος.

Πως κινείται η αγορά της οικοδομής και των κατασκευών; Έχετε επηρεαστεί από τις πληθωριστικές πιέσεις;

Η αγορά της οικοδομής και των κατασκευών στην Ελλάδα δείχνει μια αυξητική τάση, όπως επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Η ανάπτυξη αυτή φαίνεται να ενισχύεται από τον αυξανόμενο τουρισμό και τα δημόσια έργα που έχουν δρομολογηθεί, δίνοντας έναν αισιόδοξο τόνο για το μέλλον του κλάδου.

Παρά τις πληθωριστικές πιέσεις που έχουν οδηγήσει σε αύξηση των τιμών σε πολλά υλικά κατασκευών, η MACON παραμένει πιστή στην πελατοκεντρική της φιλοσοφία, προσπαθώντας να προστατεύσει τον καταναλωτή. Η εταιρεία επιδιώκει να προσφέρει ποιοτικά προϊόντα και να δίνει λύσεις σε κάθε ανάγκη ή πρόβλημα που προκύπτει, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις με ευελιξία και αφοσίωση στην ποιότητα. Η στρατηγική αυτή συμβάλει στη διατήρηση της ισχυρής θέσης της MACON στην αγορά, παρά τις οικονομικές πιέσεις.

 

Πως πήγε για την εταιρεία σας το 2023 και ποια η εικόνα για το 2024;

Το 2023 ήταν μια θετική χρονιά για την MACON, με την εταιρεία να καταγράφει μια αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 7%, φτάνοντας τα 20.000.000€. Αυτή η αύξηση ακολούθησε την ανοδική τάση των προηγούμενων ετών, αν και με μικρότερο ρυθμό, λόγω των διορθωτικών κινήσεων στις τιμές που παρατηρήθηκαν στην αγορά. Ωστόσο, σε όρους ποσοτήτων, η αύξηση ήταν εντυπωσιακή, φτάνοντας το 20%.

Για το 2024, η εικόνα φαίνεται ακόμη πιο ενθαρρυντική. Η εταιρεία ξεκίνησε το έτος με φιλόδοξους στόχους, και το πρώτο τετράμηνο δείχνει μια αύξηση του τζίρου κατά 25% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τετράμηνο του προηγούμενου έτους. Αυτό υποδηλώνει ότι η MACON συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της στην αγορά και να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις ανάγκες του κλάδου. Η συνεχιζόμενη ανάπτυξη και η δυναμική πορεία της εταιρείας δίνουν έναν αισιόδοξο τόνο για το υπόλοιπο του έτους.

 

Ποιες οι προσδοκίες σας για τη συμμετοχή σας στην έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ; Ποια προϊόντα θα παρουσιάσετε στους επαγγελματίες του κλάδου;

Οι προσδοκίες μας για τη συμμετοχή μας στην έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ είναι υψηλές. Αναμένουμε ότι η έκθεση θα αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία για να παρουσιάσουμε τα προϊόντα μας σε ένα ευρύ κοινό επαγγελματιών του κλάδου και να ενισχύσουμε την εταιρική μας εικόνα.

Στην έκθεση, θα παρουσιάσουμε μια πληθώρα προϊόντων που αντιπροσωπεύουν την τεχνολογική καινοτομία και την ποιότητα που χαρακτηρίζει την MACON.

Είμαστε βέβαιοι ότι η συμμετοχή μας θα είναι επιτυχημένη και ότι θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε νέες επαγγελματικές σχέσεις και να ενισχύσουμε τις υπάρχουσες. Ανυπομονούμε να συναντήσουμε τους επαγγελματίες του κλάδου και να τους δείξουμε πώς τα προϊόντα μας μπορούν να συμβάλουν στην επιτυχία των έργων τους.

δειτε επισης