EXPO NEWS

Μέσα σε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2023, που διοργανώθηκε στις 19-22 Οκτωβρίου, στο Metropolitan Expo. Και φέτος η έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ επιβεβαίωσε τις προσδοκίες όλων πως πρόκειται για την απόλυτη  έκθεση που προωθεί τον κατασκευαστικό και οικοδομικό κλάδο και δημιουργεί τις συνθήκες για ανάπτυξη και επιχειρηματική δικτύωση.

Building Expo In Greece

Στις τέσσερις ημέρες διεξαγωγής της, χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου επισκέφθηκαν την έκθεση και είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις στον τομέα των κατασκευών και να θαυμάσουν τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες που γέμισαν τις αίθουσες του υπερσύγχρονου εκθεσιακού. Η τεράστια επισκεψιμότητα κατέδειξε την απόλυτη εμπιστοσύνη που έχει η αγορά απέναντι στην έκθεση και ανέδειξε ότι o κατασκευαστικός κλάδος αποτελεί ένα εύρωστο τμήμα της ελληνικής οικονομίας.

Building Expo In Greece

Πλήθος εκθετών και νέων προϊόντων – τεχνολογιών

Μέσα σε ένα ιδανικό περιβάλλον που ευνοεί την επιχειρηματικότητα, οι εκθέτες παρουσίασαν προτάσεις που καλύπτουν κάθε φάσμα εργασίας του κλάδου και σε κάθε στάδιο. Αναλυτικότερα, οι εταιρείες που συμμετείχαν προήλθαν από τους κλάδους δομικών υλικών, προϊόντων τσιμέντου, θερμομόνωσης και στεγανοποίησης, κουφωμάτων, χρωμάτων, δαπέδων ψευδοροφών, μαρμάρωνγρανιτών, εργαλείων και μηχανημάτων, αλλά και λοιπών κλάδων του οικοδομικού τομέα. Προσφέροντας προηγμένες λύσεις, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον ενός εξειδικευμένου κοινού και ανέδειξαν τις δυνατότητες και τη δυναμική που έχει η συγκεκριμένη βιομηχανία.

Building Expo In Greece

Η έκθεση, γνωστή στο ευρύτερο κοινό και για τον ενημερωτικό της προσανατολισμό και την προώθηση της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, φιλοξένησε σημαντικά συνέδρια, όπως επίσης και ενημερωτικά workshops στα περίπτερα των εκθετών. Κύριος στόχος ήταν η ανάδειξη των νέων τάσεων στις κατασκευές, στην αρχιτεκτονική, στη βιοκλιματική δόμηση και στην εξοικονόμηση ενέργειας Η ροή των επαγγελματιών επισκεπτών και τις τρεις μέρες ήταν εντυπωσιακή, γεμίζοντας τα περίπτερα ώστε να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις, τα πιο σύγχρονα και καινοτόμα προϊόντα γύρω από την οικοδομική και κατασκευαστική δραστηριότητα.

Building Expo In Greece

Επίσης, για άλλη μία χρονιά, η έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ ανταποκρίθηκε στην ανάγκη των εταιρειών για εξωστρέφεια και διεθνείς συνεργασίες. Προσελκύοντας εκατοντάδες στελέχη διεθνών κατασκευαστικών αγορών από χώρες υψηλής αγοραστικής σημασίας, η έκθεση ενθάρρυνε την επιχειρηματική ανάπτυξη πέρα από τα σύνορα της χώρας. Παρέχοντας όλα τα εργαλεία, για να διευκολυνθούν οι επαγγελματικές συναντήσεις και οι συμφωνίες που θα διαμορφώσουν το μέλλον του κλάδου στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, η έκθεση επιβεβαίωσε και πάλι τον διεθνή της χαρακτήρα.

Building Expo In Greece

Ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις

Το Σάββατο και την Κυριακή στις συνεδριακές αίθουσες του Metropolitan Expo, πραγματοποιήθηκαν δυο παράλληλες εκδηλώσεις που κέντρισαν το ενδιαφέρον των επαγγελματιών επισκεπτών.

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, υλοποιήθηκε το Architects Talk by Archisearch.gr με θέμα: THE FUTURE OF ARCHTECTURE. Sustainable Design, Smart Cities & Adaptive Reuse with Cultural & Environmental Sensitivity. Οι ομιλητές του συνεδρίου αναφέρθηκαν στην ανάγκη για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των κτιρίων, αλλά και συνολικά για την ανάγκη του δομημένου περιβάλλοντος, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο που σκεφτόμαστε, σχεδιάζουμε, τα εργαλεία και τα υλικά που χρησιμοποιούμε.

Τέλος, την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιρειών Μόνωσης διοργάνωσε την ημερίδα με θέμα: Ενεργειακή αναβάθμιση: Πολιτικές, τεχνικές λύσεις θερμομόνωσης και στεγάνωσης. Στην ημερίδα αυτή έδωσαν το παρόν μεγάλη μερίδα του κλάδου των μονώσεων & στεγάνωσης, όπου και ενημερώθηκαν από έγκριτους επιστήμονες και επαγγελματίες του κλάδου.

Έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ: Η γιορτή του οικοδομικού & κατασκευαστικού κλάδου

Η έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ και φέτος ήταν το γεγονός της χρονιάς για τον κατασκευαστικό και τον οικοδομικό κλάδο. Με συνέπεια και όραμα, δημιούργησε τις κατάλληλες επαγγελματικές ευκαιρίες για πρόοδο, ενώ ανέβασε ψηλά τον πήχη για το μέλλον. Ο κλάδος πλέον έχει τη δική του έκθεση, με σύσσωμους τους επαγγελματίες να αδημονούν για την επόμενη έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ.

Ραντεβού στην έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2024!

δειτε επισης