EXPO NEWS

build expo athens 2024

Το αλουμίνιο είναι ένα ελαφρύ, ανθεκτικό και 100% ανακυκλώσιμο υλικό με ενεργό ρόλο στην κυκλική οικονομία και την ενεργειακή μετάβαση.

Οι μεγάλες κλιματικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας αναδεικνύουν ολοένα και περισσότερο τη σημασία του αλουμινίου που είναι 100% ανακυκλώσιμο υλικό με πλήθος εφαρμογών που πρωταγωνιστεί στη μετάβαση σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Το αλουμίνιο είναι ένα ελαφρύ, ανθεκτικό και 100% ανακυκλώσιμο υλικό με ενεργό ρόλο στην κυκλική οικονομία και την ενεργειακή μετάβαση. Έχει πολυάριθμες εφαρμογές με σημαντικά περιβαλλοντικά και ενεργειακά οφέλη, με αποτέλεσμα τη διαρκή αύξηση στη ζήτησή του. Ενδεικτικά, στον τομέα συσκευασίας τροφίμων και αναψυκτικών, οι συσκευασίες αλουμινίου συμβάλλουν στην εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας, στη μείωση του κόστους μεταφοράς και αποθήκευσης των τελικών προϊόντων, καθώς και στη μείωση των εκπομπών άνθρακα, αφού κατά την ανακύκλωση αλουμινίου καταναλώνεται 95% λιγότερη ενέργεια από την παραγωγή πρωτόχυτου αλουμινίου. Παράλληλα, η χρήση αλουμινίου στον κλάδο των μεταφορών και της αυτοκινητοβιομηχανίας υποστηρίζει λόγω χαμηλού βάρους τη μεταφορά μεγαλύτερων φορτίων με παράλληλη εξοικονόμηση καυσίμου, εξασφαλίζοντας μειωμένους ρύπους.

Το αλουμίνιο διατηρεί κυρίαρχη θέση στην οικοδομική δραστηριότητα όντας παράλληλα ένα πλήρως ανακυκλώσιμο υλικό. Είναι ενδεικτικό ότι το ελληνικό αλουμίνο  είναι ο 2ος πιο εξαγωγικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας με αξία εξαγωγών 1,5 δις. ευρώ για το πρώτο 6μήνο του 2022. Νούμερο αυξημένο κατά 57% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, αντιπροσωπεύοντας ταυτόχρονα το 6% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών.

Επιπρόσθετα ο κλάδος του ελληνικού αλουμινίου είναι ο 2ος κατά σειρά κλάδος με το υψηλότερο θετικό εμπορικό ισοζύγιο ύψους 400 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 8% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

Τα Κουφώματα αλουμινίου σύμμαχος απέναντι στον καύσωνα

Τα κουφώματα αλουμινίου αποτελούν μια από τις καλύτερες λύσεις για την αντιμετώπιση της ζέστης του καλοκαιριού και του καύσωνα καθώς εμφανίζουν συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και έχουν ιδιαίτερες ιδιότητες.

Υψηλή θερμική αγωγιμότητα

Η ιδιαίτερη αυτή επένδυση αποτελεί έναν σημαντικό σύμμαχο όσον αφορά την αντιμετώπιση του καύσωνα εξαιτίας της υψηλής θερμικής αγωγιμότητας της. Για παράδειγμα,  σε περίπτωση που το αλουμίνιο έρθει σε επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία, δε θα τη μεταφέρει στο εσωτερικό του κτιρίου.

Μεγάλη ανθεκτικότητα

Το αλουμίνιο έχει μεγάλη αντοχή ενάντια στη διάβρωση και την εμφάνιση ρωγμών, εξασφαλίζοντας τη μεγάλη του αντοχή ακόμη και έπειτα από έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Έτσι, θα μπορέσετε να είστε βέβαιοι ότι τα κουφώματα αυτά θα παραμείνουν χωρίς φθορά και θα σας κρατήσουν συντροφιά για έναν μεγάλο αριθμό ετών, καθιστώντας τα μια ποιοτική επένδυση.

Ενεργειακή αποδοτικότητα

Τα πλεονεκτήματα όμως των κουφωμάτων δεν σταματούν εδώ. Η υψηλή τους απόδοση τα καθιστά έναν καλό μονωτή, ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό περιβάλλον. Με τον τρόπο αυτό, μειώνονται οι δαπάνες για ψύξη την περίοδο του καλοκαιριού, συμβάλλοντας στην δημιουργία ενός άνετου εσωτερικού περιβάλλοντος, με μειωμένο κόστος κατανάλωσης ενέργειας.

Οικολογική λύση

Όσοι ενδιαφέρονται για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, θα πρέπει να γνωρίζουν πως τα κουφώματα αλουμινίου προσφέρουν μια βιώσιμη λύση για την αντιμετώπιση του καύσωνα. Το αλουμίνιο όχι μόνο αποτελεί ένα υλικό που βρίσκεται σε αφθονία στον πλανήτη, αλλά αποτελεί και ένα 100% ανακυκλώσιμο υλικό.

Ποικιλία σε σχεδιασμό και αποχρώσεις

Οι μέρες που τα κουφώματα αυτά είχαν ένα συγκεκριμένο μόνο στυλ ανήκουν στο παρελθόν. Οι τεχνολογικές εξελίξεις επιτρέπουν τη δημιουργία πολλών διαφορετικών σχεδίων, καθιστώντας τα προφίλ αλουμινίου ως μια ευέλικτη επιλογή, κατάλληλη για όλα τα αρχιτεκτονικά στυλ. Είτε αναζητάτε μια πιο μοντέρνα, είτε μια πιο κλασική επιλογή, μπορείτε να βρείτε αυτή που θα ανταποκρίνεται στις αισθητικές σας προτιμήσεις, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε συμβιβασμούς στις δυνατότητες ψύξης.

δειτε επισης