EXPO NEWS

Ο εθνικός στόχος των 5.000, δημόσια προσβάσιμων, φορτιστών είναι γεγονός αλλά ορισμένες «παιδικές ασθένειες» παραμένουν χωρίς λύση και η κάλυψη του εθνικού οδικού δικτύου αφήνει «λευκές περιοχές» και αρκετούς οδηγούς χωρίς δυνατότητα φόρτισης, αναφέρει μιλώντας στο OΙΚΟΔΟΜΗ EXPO Newsletter o κ. Παύλος Παπαϊορδάνου Ιδιοκτήτης και CEO της εταιρείας Electromotivo. Ο ίδιος αναφέρεται στην πορεία και τη δραστηριότητα της εταιρείας electromotivo ενώ παρουσιάζει και τις προσδοκίες του από τη συμμετοχή στην έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ.

 

Ποια είναι η electromotivo, πότε δημιουργήθPηκε και ποιες ανάγκες της αγοράς καλύπτει; Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρεία σας.

Η Electromotivo ιδρύθηκε το 2014 και αποτελεί τη φυσική συνέχεια μιας επιτυχημένης παρουσίας στο τομέα των φωτοβολταικών συστημάτων, με εκτεταμένη εμπειρία στο τομέα των ηλεκτρομηχανολογικών εφαρμογών και εξαρτημάτων από το 1997.

Σήμερα αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση φόρτισης με υψηλής ποιότητας, έξυπνους φορτιστές.

Η εταιρία προσφέρει:

-Υλοποίηση έργου

-Αυτοψία, μελέτη εγκατάστασης και έκδοση τελικής προσφοράς.

-Προμήθεια, εγκατάσταση, σύνδεση και έναρξη λειτουργείας πιστοποιημένων φορτιστών AC/DC ισχύος από 22KW έως 600KW.

-Εγγύηση καλής λειτουργίας σταθμών φόρτισης.

-Διαχείριση σταθμών φόρτισης

-Παροχή πρόσβασης σε dashboard με στοιχεία φορτίσεων πελατών και περιοδικές αναφορές χρήσης.

-Δυνατότητα χρήσης της εφαρμογής Electromotivo για δημόσια ή/και ιδιωτική φόρτιση στην επιχείρηση

Η Electromotivo κατέχει τρία συστήματα ποιότητας ISO 9001, 14001, 45001.

Ο στόχος της είναι να παρέχει την κατάλληλη υποδομή, ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα στην ηλεκτροκίνηση, με γρήγορη απόδοση της αρχικής επένδυσης.

 

Πως συνδέονται η ηλεκτροκίνηση και οι σταθμοί ηλεκτρικής φόρτισης με τον κλάδο της Οικοδομής; Ποιες καινοτομίες και προϊόντα θα παρουσιάσετε στην έκθεση που θεωρείτε ότι θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών;

Οι οικοδομική δραστηριότητα είναι σημαντικός παράγοντας για την επέκταση και υλοποίηση των πλάνων ηλεκτροκίνησης. Η δραστηριότητα αυτή μοιράζεται σε κατηγορία οικιακής φόρτισης όπως και εταιρικά πάρκινγκ. Μέχρι το 2025 και μετά οι καινούριες οικοδομικές άδειες οφείλουν να συμπεριλαμβάνουν και αυτή την υποδομή. Άρα οι εμπλεκόμενοι στον χώρο της οικοδομικής δραστηριότητας πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένοι για να συμπεριλάβουν και αυτή την υποδομή στα σχέδια τους .

Πολύ σημαντική λύση για την διευκόλυνση της καθημερινής χρήσης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι η διαχείριση του τρόπου πληρωμής των φορτιστών χωρίς την χρήση διαφορετικών και πολύπλοκων εφαρμογών.

Μια άλλη πολύ σημαντική καινοτομία, την οποία προωθεί η εταιρία μας , είναι τα Υβριδικά και αυτόνομα συστήματα διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας για φόρτιση. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε σε φοτοβολταικό σύστημα παραγωγής ενέργειας, σύστημα αποθήκευσης (Μπαταρίες), και φορτιστής για την ολοκλήρωση της χρήσης. Μιλάμε για εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας για την δωρεάν φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

 

Υπάρχει αυτή τη στιγμή ικανοποιητική ανάπτυξη των υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην ελληνική αγορά; Πως μπορεί να βοηθηθεί η περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών; Ποια προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν;

Ο εθνικός στόχος των 5.000, δημόσια προσβάσιμων, φορτιστών είναι γεγονός αλλά ορισμένες «παιδικές ασθένειες» παραμένουν χωρίς λύση και η κάλυψη του εθνικού οδικού δικτύου αφήνει «λευκές περιοχές» και αρκετούς οδηγούς χωρίς δυνατότητα φόρτισης. Το Μητρώο Υποδομών Φόρτισης δείχνει το δρόμο προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια όλων των αρμόδιων και εμπλεκόμενων φορέων ώστε αφενός να εξαλειφθεί το περιβόητο range anxiety και αφετέρου να βελτιωθεί η εμπειρία χρήστη (UX), με ενοποίηση μεθόδων πληρωμής και εξασφάλιση της αξιοπιστίας των υποδομών.

Συγκεκριμένα μια και ενιαία εφαρμογή ενεργοποίησης φορτίσεων για όλους τους παρόχους ενέργειας. Απλοποιημένη λειτουργεία χρεώσεων μέσω πιστωτικής κάρτας, τοποθέτηση POS  και απλοποιημένη χρήση της τραπεζικής πιστωτικής – χρεωστικής κάρτας.

 

 Ποιες είναι οι προσδοκίες και οι στόχοι σας για τη συμμετοχή σας στην έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ;

Καταρχήν επιθυμούμε εμείς να έχουμε μια καλή παρουσία. Ειλικρινά αν μπορούσαμε να δούμε, να συμμετέχουν στην έκθεση, σχεδόν στο σύνολό, τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο μας, στην Ελληνική επικράτεια, θα είμασταν ιδιαίτερα χαρούμενοι.

Επίσης θα θέλαμε να δούμε περισσότερα events, workshops από τους διοργανωτές πάνω σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητά μας, προδιαγραφές, νομοθεσίες κλπ που με ιδιαίτερη ικανοποίηση και θα παρακολουθούσαμε.

Τέλος η προσπάθεια Β2Β συναντήσεων με δυνητικούς συνεργάτες – πελάτες είναι κάτι πολύ σημαντικό. Αναμφίβολα όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η ελληνική αγορά έχει όρια και μάλιστα πολύ συγκεκριμένα. Πιθανές συνεργασίες που θα προκύψουν από τον κατασκευαστικό κλάδο είναι ευπρόσδεκτες. Η εταιρία μας είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει και να φέρει εις ολοκλήρωση υποδομές φόρτισης και τοποθέτηση φοτοβολταικών συστημάτων οποιαδήποτε κλίμακας .

 

Πώς εκτιμάτε ότι θα συμβάλει η έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ στην προώθηση της εταιρικής σας εικόνας και την επέκταση του δικτύου σας;

Στην ουσία το πιο σημαντικό είναι η δυνατότητα άμεσης επαφής με τον τεχνικό κόσμο, με κατασκευαστικές – τεχνικές εταιρείες αλλά και με τους συναδέλφους άλλων εταιρειών του χώρου

 

Ποιες σημαντικές συνεργασίες έχετε να επιδείξετε και ποια μεγάλα έργα έχετε κατασκευάσει;

Συνεργασίες με :  Volvo Car Hellas, με φορτιστές, εγκαταστάσεις και ενεργοποίηση αυτών. Συνεργασία με Gilead, Executive Lease, Enterprise, VW Gratsias , Πλαίσιο. Εγκατάσταση Φορτιστών στο αμαξοστάσιο Δήμου Ελληνικού

δειτε επισης