Στον κλάδο της οικοδομής πλέον δε χρειάζεται να μιλάμε άλλο για κρίση αλλά για την απόλυτη ανάπτυξη τονίζει ο επικεφαλής της Κ – Machines Απόστολος Κάιρας. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι η ζήτηση των προϊόντων της K – Machines παρουσιάζει γραμμική αύξηση σε ποσοστό 150% ετησίως. 

Ο κ. Κάιρας, σημειώνει ότι η K – Machines η οποία σήμερα έχει παρουσία στην ελληνική και την κυπριακή αγορά, σχεδιάζει από το 2023 την επέκτασή της και στη Β. Αφρική. Για την έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2022 τονίζει ότι θα δώσει την ευκαιρία για επαφές με επαγγελματίες του κλάδου της οικοδομής με τους οποίους υπό άλλες συνθήκες θα ήταν δύσκολο να έρθει σε επαφή η K – Machines.

Καθώς σιγά σιγά βγαίνουμε από την κρίση ποια είναι η εικόνα που έχετε για την πορεία του κλάδου της Οικοδομής; Τι εισπράττετε από τους πελάτες σας και πως διαμορφώνεται η ζήτηση για τα προϊόντα σας;

Πλέον, δεν χρειάζεται να μιλάμε άλλο για κρίση αλλά για απόλυτη ανάπτυξη. Ο κλάδος μας σταθερά τα τελευταία πέντε χρόνια αναπτύσσεται και η μόνη ΄΄κρίση΄΄ που αντιμετωπίζει η αγορά είναι αυτή του ανθρώπινου δυναμικού. Βάσει αναλύσεων που έχουν γίνει, είμαστε στη χρυσή δεκαετία σαν χώρα και με τα έργα που επίκεινται θα μπορούμε να αναπτυσσόμαστε έως το 2040 απρόσκοπτα. Αυτό που εισπράττουμε από τους πελάτες μας είναι η επενδυτική σιγουριά για το παρόν και το μέλλον. Φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι όλα βαίνουν καλώς και πως οι όποιες ανατιμήσεις έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο δεν εμποδίζουν την ορθή πορεία των έργων και την αγορά νέου εξοπλισμού. Αναφορικά με τη ζήτηση των προϊόντων μας, από την αρχή της προηγούμενης χρονιάς έχει απογειωθεί και θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι εκτός ελέγχου δεδομένου ότι τα φορτία μας είναι προπωλημένα πριν την έλευση τους στη χώρα μας. Η ζήτηση αυξάνεται γραμμικά με ποσοστό 150% κάθε χρόνο.

Mιλήστε μας τις προϊόντικές λύσεις που προσφέρει η Κ – Machines στην αγορά; Ποιοι είναι οι οίκοι που αντιπροσωπεύετε; Ποια είναι η διεθνής παρουσία της εταιρείας σας και ποια τα σχέδιά σας για επέκταση σε νέες αγορές;

Οι προϊοντικές λύσεις που προσφέρει η K-Machines απευθύνονται σε ένα ευρύ πεδίο στο χώρο ξεκινώντας από το μπετό και τον οπλισμό και συνεχίζοντας στα υπόλοιπα στάδια της οικοδομής όπως μόνωση, σοβάδες, γκανάιτ, αρμολόγηση, ενέμματα, τσιμεντοκονία κ.α. Οι οίκοι που αντιπροσωπεύουμε είναι :

IMER EQUIPMENT (ΙΤΑΛΙΑ)
IMER BATCHING PLANTS (ΙΤΑΛΙΑ)
IMER L&T (ΤΟΥΡΚΙΑ)
OVERMAT (ΙΤΑΛΙΑ)
EDILGRAPPA (ΙΤΑΛΙΑ)
MAX (ΙΑΠΩΝΙΑ)
CARMIX (ΙΤΑΛΙΑ)

Η εταιρεία μας σήμερα έχει παρουσία στην Ελλάδα και στην αγορά της Κύπρου. Εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν από το 2023 και έπειτα θα επεκταθούμε στη Βόρεια Αφρική.

Σε ποια project έχετε συμμετάσχει προσφέροντας λύσεις; Πως βοηθήσατε τους πελάτες τους να βελτιώσουν τις παραγωγικές επιδόσεις τους;

Έχουμε συμμετάσχει σε πάρα πολλά project είτε μεγάλης, είτε μικρής κλίμακας που περιλαμβάνουν από διατηρητέα κτίρια έως μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, malls καθώς επίσης και στο γιγάντιο project του Ελληνικού. Η αύξηση των παραγωγικών επιδόσεων είναι και ο κύριος λόγος που μας επιλέγουν οι πελάτες μας.

Τι περιμένετε από την έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO; Ποιες καινοτομίες και νέα προϊόντα θα παρουσιάσετε για τους επαγγελματίες του κλάδου της οικοδομής;

Από την ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO περιμένουμε επαγγελματίες του κλάδου της οικοδομής που λόγω της γεωμορφίας της χώρας μας είναι δύσκολο να έρθουμε σε επαφή μαζί τους στην περιοχή που δραστηριοποιούνται. Τους περιμένουμε, λοιπόν, να επισκεφτούν το περίπτερο μας για να τους ξεναγήσουμε σε έναν νέο κόσμο τεχνολογίας που απόλυτο στόχο έχει να κάνει τη ζωή τους πιο εύκολη και παραγωγική στο χώρο εργασίας τους. Τα μηχανήματα των εταιρειών που εκπροσωπούμε στη χώρα μας, είναι καινοτόμα και στην αιχμή της τεχνολογίας. Προσφέρουμε πληθώρα λύσεων ανάλογα με τις ανάγκες και απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη. Στόχος μας είναι να είμαστε δίπλα στον κάθε πελάτη ξεχωριστά και παρόντες ακόμα και μετά την αγορά και αυτό είναι ένα από τα μεγάλα μας πλεονεκτήματα.